Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Apple Samsungu mora platiti odštetu zbog krađe patenta

'Apple-Logo-apple-41149_1600_1200'
21.06.2012.
u 23:26

Sud tvrdi da je Apple neovlašteno iskoristio Samsungov patent vezan uz način na koji se mobiteli, laptopi i tablet računala spajaju na internet

Nizozemski sud presudio je da Apple mora platiti odštetu Samsungu. Sud tvrdi da je Apple neovlašteno iskoristio Samsungov patent vezan uz način na koji se mobiteli, laptopi i tablet računala spajaju na internet. Iznos odštete nije utvrđen, a bit će određen prema zaradi od prodaje iPhonea i iPada u Nizozemskoj.

– Samsung pozdravlja odluku suda koja će Appleu spriječiti korištenje naših inovacija. U skladu s njom tražit ćemo proporcionalan iznos šteti koju nam je Apple prouzročio – poručili su iz Samsunga.

Iako su tvrdili da im je Apple ukrao četiri patenta, sud smatra da je sporan samo jedan.

Ključne riječi

Komentara 2

QW
qwerty
07:07 23.06.2012.

To je dokaz da i drugdje postoji sudstvo ko i kod nas. Apple ukrao samsungu patent. Samsung ima jedan jedini patent a to je kako kopirati apple.

PA
pavel1001
17:40 23.06.2012.

aplle je za mali djecu a vi koji ste se zajebali i kupili iphone sad nemate drugog rješenje ( i love) za lijepi veliki samsung pa morate imati taj mali drek do kraja ugovorne obaveze kod operatera. Znate da sam u pravu i zato si upalite taj mali mobitel i gledajte te glupave ikonice jer vam nema druge. IPHONE (Ja-telefon) hahahahaha strava!!! :)))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije