Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UREĐAJ NOVE GENERACIJE Bit će upola jeftiniji nego njegov prethodnik

Apple predstavio 'vrckasti' iPhone po nižoj cijeni

iphone-txt.jpg
import
09.06.2008.
u 23:14

Apple ponovno uvodi novosti na tržište, a zbog mudrih marketinških poteza njihove su novosti ponovno vijesti dana. iPhone nove generacije ima brži pristup putem wireless mreža, a njegova će početna cijena biti 199 američkih dolara, gotovo upola niža od njegova prethodnika.

No, Appleove dionice, koje su nedavno vrtoglavo narasle u iščekivanju novog iPhonea, pale su oko 2.2 posto nakon što je Steve Jobs, glavni izvršni direktor Applea, potvrdio izlazak novog iPhonea.

"Nevjerojatno je vrckast", rekao je Jobs pokazujući željno iščekivanu naprednu verziju uređaja koji spaja mobilni telefon, iPod i web preglednik, koji je sada u crnom ili bijelom izdanju.

Početna cijena od 199 dolara odnosi se na uređaj s osam gigabajta memorije. Za usporedbu, njegov je prethodnik imao jednaku količinu memorije, a stajao je 399 dolara. Novi, "vrckasti" uređaj s dvostruko više memorije stajat će 299 američkih dolara, a u prodaju će krenuti 11. srpnja, i to u 22 zemlje. Hrvatska nije među njima, ali je u skupini zemalja u kojima prodaja počinje "uskoro".

Novi će iPhone raditi na wireless mrežama treće generacije, a uključuje i mogućnost navigacije putem satelita, uputio je Jobs prisutne na konferenciji u San Franciscu, gotovo točno godinu dana nakon što se originalni iPhone počeo prodavati.

Apple je u godinu dana prodao šest milijuna iPhonea, izvijestio je Jobs, a analitičari kažu da bi se zarada od prodaje ovog uređaja mogla izjednačiti sa zaradom od prodaje Macintoshovih računala ili iPod uređaja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije