Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gadgeti

Apple će "svoju novu kreaciju" predstaviti 27. siječnja

Gawker6
Arhiva VL
19.01.2010.
u 16:19

Mnogi su složni da će u San Franciscu Steve Jobs prvi put pokazati novo pločasto računalo kojim se upravlja dodirima prstiju, a neki misle i novu uslugu.

Kako se nagađalo, američka informatička tvrtka Apple pozvala je elektroničkom poštom odabrane iz svijeta medija u ponedjeljak na medijski događaj u 10 sati po pacifičkom vremenu u Umjetničkom centru Yerba Buena u San Franciscu.

U pozivu piše samo “dođite i vidite našu najnoviju kreaciju”. Mnogi su složni da će tvrtkin prvi čovjek Steve Jobs tada predstaviti svoju “pločicu”, prijenosno računalo kojim se upravlja samo dodirima prstiju. Nije isključeno da će biti uvedena i nova usluga po uzoru na iTunes Store i AppStore.

Appleova nova igračka o kojoj posljednjih tjedana bruji internet, a tvrtka je ljubomorno čuva kao tajnu do samoga predstavljanja, vjerojatno je iSlate, kako se uređaju nagađa ime. Kritičari te provale pak naglašavaju "da jedino to ime ne dolazi u obzir" jer kad se naglas izgovara Apple iSlate, može se "čuti" i značenje "Apple je zakasnio".

Mnogi bedasti i neupućeni pitaju se: u čemu je poanta? Takav koncept postoji već godinama i nije osobito uspio? Umjesto odgovora, takve treba podsjetiti da su i prije iPoda postojali prenosivi reproduktori digitalne glazbe, kao što je i prije iPhonea postojao mobilni telefon. Uređaj bi trebao biti Appleova redefinicija pločastoga prijenosnog računala i uopće nema sumnje da će konkurencija odmah krenuti u prepisivačinu. Mnogi su uvjereni da Apple "mora dati i novo značenje" toj ne baš uspješnoj kategoriji uređaja. Koje to, nitko sigurno ne može tvrditi. U tome i jest vic.

Ključne riječi

Komentara 2

DO
downunder
16:43 19.01.2010.

...\"prijenosno računalo kojim se upravlja samo dodirima prstiju.\" ?? Od kada je to novitet? Pa touch screen postoji godinama

ZV
zvon
09:35 20.01.2010.

@ downunder Nije novitet, kao sto nije niti smartphone bio novitet. Ali je iPhone dozivio ogroman komercijalni uspjeh (razloge je suvisno navodit). Vrlo je vjerojatno da ce i iSlate dozivjeti uspjeh jer definitivno takav oblik koristenja racunala nije u sirokojj upotrebi, ali i cinjenica da Apple involviran u citavu pricu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije