Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCJENA ANALITIČARA

Apple bi ovog vikenda mogao prodati do 3,5 milijuna iPada

ipad
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.11.2013.
u 08:25

Za razliku od prošle godine, u Appleu ovaj put nove uređaje neće istovremeno pustiti u prodaju

Analitičar specijaliziran za Apple očekuje da će Apple ovog vikenda prodati između 2,5 i 3,5 milijuna nedavno predstavljenih tableta iPad Air, prenosi Mashable. Gene Munster iz tvrtke Piper Jaffray poručio je to u obraćanju ulagačima u petak.

Podsjetimo, Apple je prošli tjedan predstavio iPad pete generacije, nazvan iPad Air, te iPad mini druge generacije. Za razliku od prošle godine, kada su iPad četvrte generacije i prvi mini pušteni u prodaju istovremeno, u Appleu su se ovaj put odlučili za različite datume.

Prošle godine uređaji su tijekom prvog vikenda prodani u 3 milijuna primjeraka. Munster logično predviđa da bi, s obzirom na to da će se ovaj vikend prodavati samo iPad Air, ove godine prodaja mogla biti i slabija.

Komentara 2

Avatar valic
valic
09:23 02.11.2013.

neka se jednom dogovore o imenovanju modela nekom logikom, sada imam iPad 1, iPad 2, iPad, iPad i iPad Air

DT
dturina
09:32 02.11.2013.

Očekivao bih da se to malo uspori, naime tržište je već dosta zasićeno tabletima i netko tko već ima tablet, makar iPad 2, teško da će se odlučiti na upgrade. Recimo ja imam iPad mini, i unatoč tome što je novi mini po svim kriterijima bolji, ja ga sigurno neću kupiti jer mi je ovaj koji imam dovoljno dobar. Eventualno kad za par godina krepa baterija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije