Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužba

Apple bi mogao platiti 840 mil. $ zbog namještanja cijena e-knjiga

Apple
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.02.2014.
u 11:57

Državni odvjetnici i potrošači koji tuže Apple traže 280 milijuna dolara odštete i žele taj iznos utrostručiti

Apple bi mogao platiti i do 840 milijuna dolara zbog optužbi da je namještao cijene e-knjiga s izdavačima, prenosi Bloomberg.

Državni odvjetnici i potrošači koji tuže Apple traže 280 milijuna dolara odštete i žele taj iznos utrostručiti, poručio je odvjetnik potrošača u sudskom dokumentu pri sudu u Manhattanu.

Tužitelji tvrde da po antitrustovskim zakonima imaju pravo na trostruku odštetu jer je SAD već dokazao na suđenju prošle godine da je Apple organizirao namještanje cijena. Traženi iznos je 0,5 posto od 158,8 milijardi dolara u gotovini koliko je Apple prijavio da je imao na kraju 2013. godine.

Okružna sutkinja Denise Cote zaključila je u srpnju nakon suđenja da se Apple dogovarao s izdavačima oko cijena e-knjiga. Cote je također presudila da je Apple prema tome odgovoran u 33 američke države koje su se Ministarstvu pravosuđa pridružile u tužbi. Ministarstvo pravosuđa u tom suđenju nije tražilo novčanu odštetu, no Cote je rekla da će ove godine održati suđenje za odštete koje traže države.

>> Talijanski AGCM kaznio Apple sa 900 tisuća eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije