Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

Aplikacija za kupnju od farmera ugrožava lance

Pugh kaže da je online prodaja do sada pokazala da izravna veza između farmera i njihovih kupaca funkcionira izvrsno i da su svi jako zadovoljni
05. ožujka 2017. u 12:07 2 komentara 804 prikaza
povrće
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Kao što mi imamo slogan “Kupujmo hrvatsko”, tako u posljednjih nekoliko mjeseci i Britanci sve više teže prema tome da kupuju proizvode iz vlastite zemlje. Sve je krenulo nakon što je voće i povrće u supermarketima drastično poskupjelo zbog oštre zime na jugu Europe. Nestašice i visoke cijene kod Britanaca su osvijestile u kojoj su mjeri ovisni o uvoznoj hrani. Bena Pugha, koji je prije pet godina pokrenuo prvu online poljoprivrednu tržnicu Farmdrop, to je potaknulo da napravi aplikaciju koja će povezivati poljoprivrednike i potrošače koji trebaju njihove proizvode.

Pugh kaže da je online prodaja do sada pokazala da izravna veza između farmera i njihovih kupaca funkcionira izvrsno i da su svi jako zadovoljni jer im više nisu potrebni posrednici koji jako podižu cijene hrane. Dodaje i da se pokazalo kako kupci za puno manje novca dobivaju puno kvalitetnije proizvode, a farmeri dobivaju dvostruko od onog što bi inače dobili. On predviđa da će aplikacije poput njegove u bliskoj budućnosti oduzeti znatan broj kupaca supermarketima.     

>> Povrće skuplje od mesa! Tikvice 45, patlidžan 40, salata 40, poriluk 25 kuna...

>> Najjeftiniji na Dolcu - kupus, mrkva i luk. Evo prijedloga za njihovu pripremu

Elipso

  • Avatar anekk
    anekk:

    Zvuči odlično!

  • Avatar fijolica
    fijolica:

    Farmera? Zar doista ne postoji hrvatska riječ za to? Ili je se sramimo? Zašto? A u isto vrijeme plačemo kako nema ljudi koji bi se bavili poljoprivredom (=poljoprivrednici)! Inače, ova aplikacija mi se čini odličnom!