Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Broadband

Amerikanci ubrzavaju internet 25 puta

internet
Arhiva VL
16.03.2010.
u 08:53

Kao elektricitet prije 100 godina, danas je pristup širokopojasnoj mreži osnova gospodarskog rasta, ističu u federalnoj komisiji za komunikacije FCC koja danas Kongresu predstavlja plan umrežavanja.

Američka federalna komisija za komunikacije FCC predstavit će danas Kongresu svoj novi plan za internetsko umrežavanje zemlje. Po tom planu internetske veze u SAD-u bit će u prosjeku 25 puta brže, a mnoge će regije prvi put biti priključene na brzu širokopojasnu mrežu, javljaju američki mediji.

FCC ističe da gotovo 100 milijuna Amerikanaca, odnosno trećina stanovništva, još nema pristup brzom internetu.

- Kao elektricitet prije 100 godina, danas je pristup širokopojasnoj mreži osnova gospodarskog rasta, otvaranja radnih mjesta, stvaranja konkurentnosti i višeg životnog standarda – zaključuju u FCC-u.

Ključne riječi

Komentara 2

LO
lovricka
10:35 16.03.2010.

kod nas ga treba usporiti ! kakav gospodarski razvoj??? treba isključiti i struju,ukinuti tv, radio... Tada majmuni na vlasti bi bili još duže u svojoj zločinačkoj raboti \"korisniji\" i državotvorniji. hehehhehehe

Avatar mach13
mach13
12:27 16.03.2010.

Problem interneta nije sirina spoja, nego brzina servera.. Sa samo 16mb sirokim spojem ja danas u internetu naj vise vremena sprovodim cekanjem, vecina servera mi dostavlja informacije sa mnogo manje nego 16mb/s.. I da imam 100 puta siri spoj, stvarna brzina ne bi bila veca. K tome, sve to treba vise energije, koje na svijetu nema.. barem ne bez nove tehnologije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije