Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo "oružje"

Amerikanci će vojsku ojačati ratnim aplikacijama za mobitele

vojnici
Reuters/Pixsell
09.05.2011.
u 15:00

Dosad je razvijeno 30 aplikacija koje se mogu rabiti na računalima, iPhoneima i telefonima sa sustavom Android

Teško je zamisliti vojnika koji u žaru borbe ima vremena za “igranje” na mobitelu, ali čini se da Amerikanci upravo te uređaje namjeravaju staviti na popis obvezne vojne opreme. Tamošnja vojska razvija trgovinu aplikacijama za pametne telefone kako bi svoje snage učinila učinkovitijima.

Dosad je razvijeno 30 aplikacija koje se mogu rabiti na računalima, iPhoneima i telefonima sa sustavom Android. Većina njih sadržava program vojnih vježbi koji uspješno zamjenjuje tisuće stranica papirnate literature. Dostupne su i aplikacije s preporukama za kvalitetnu prehranu. Očekuje se da će se uskoro u ponudi naći i programi za praćenje lokacija kretanja, stvaranje zemljovida i prevođenje sa stranih jezika.

Vojni dužnosnici nadaju se da će se trgovina razvijati u suradnji s vojnicima na terenu koji će javljati iskustva te predlagati nove tehnologije. Zasad je najveći problem to što se većina danas dostupnih telefona može hakirati.

Komentara 1

Avatar Časna seka
Časna seka
15:04 10.05.2011.

Lako što mobitel uspješno zamjenjuje tisuće stranica papirnate literature... On uspješno nosi i tone pornografskog materijala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije