Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO DOBA

Američki svećenik obavlja egzorcizme preko Skypea

Egzorcizam
Foto: Youtube
1/2
03.02.2014.
u 09:30

Larson tvrdi da je u svojoj 40-godišnjoj karijeri izveo 20.000 egzorcizama

Svećenik Bob Larson, evangelički kršćanin iz američke savezne države Arizona, obavlja egzorcizam preko Skypea.

Odlučite li se za egzorcizam kod Larsona, ne bojte se, u sigurnim ste rukama. Larson tvrdi, naime, da je u svojoj 40-godišnjoj karijeri izveo 20.000 egzorcizama. U posljednje je vrijeme postao poznat zahvaljujući pojavljivanju u CNN-ovoj emisiji Anderson Cooper 360°.

Međutim, vjerski vođe dovode u upit učinkovitost istjerivanja demona preko Skypea. Svećenik Isaac Kramer, direktor Međunarodne katoličke udruge egzorcista, tvrdi da se preko interneta ne mogu kontrolirati postupci opsjednute osobe.

- Ako je osoba doista opsjednuta, demon u njoj neće joj dopustiti da sjedi ispred ekrana računala i bude egzorciran. Najvjerojatnije će baciti ekran i sve uništiti - smatra Kramer.

U svakom slučaju, Larson nije prvi koji je obavljao egzorcizam preko Skypea. Jewish Chronicle 2009. je godine objavio priču o rabinu Dovidu Batzriju koji je na taj način istjerao demona iz jednog Brazilca. Muškarac, koji je govorio samo portugalski, počeo je vikati na hebrejskom i jidišu kako može "namirisati mnoge grijehe" te da se bliži kraj. Egzorcizam je snimljen, no video nema kraja, pa mnogi sumnjaju u njegovu uspješnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije