Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA PROTIV LAŽNJAKA

Alibaba očekuje gotovo dvostruko više transakcija do 2020.

alibaba
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.06.2016.
u 10:05

Ma je kazao da će Alibaba učiniti "sve da zaustavi lažne proizvode"

Kineski internetski div Alibaba Group Holding očekuje da će do 2020. broj svojih transakcija gotovo udvostručiti, a izvršni predsjednik tog e-trgovca Jack Ma obećao je i da će pojačati borbu protiv lažnih proizvoda.

Na konferenciji ulagača u Hangzhouu u pokrajini Zhejiang, Alibaba je objavio kako u 2020.očekuje bruto robni obujam vrijedan 6000 milijardi juana (912 milijardi dolara), što je gotovo dvostruko više od 3090 milijardi juana u fiskalnoj 2016. godini.

Ma je rekao da Alibaba očekuje do 2036. godine 2 milijarde potrošača u svojim knjigama, u odnosu na 423 milijuna aktivnih kupaca u 2016.

Vezano za uklanjanje krivotvorenih proizvoda sa svojih internetskih platformi, Ma je kazao da će Alibaba učiniti "sve da zaustavi lažne proizvode". Tvrtka je godinama pod optužbama da su njezine trgovačke platforme protok za krivotvoritelje.

– Krivotvorine, lažni proizvodi i krađa intelektualnog vlasništva – uvjereni smo više nego ikad da možemo riješiti taj problem – rekao je Ma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije