Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje i razvoj

AlgebraLab – novi inovacijski centar

AlgebraLAB
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
31.05.2018.
u 12:12

AlgebraLab jučer je službeno predstavljen, a radi se o inovacijskom centru koji pruža podršku i realnom i javnom sektoru

AlgebraLAB, inovacijski centar koji organizacijama i startup tvrtkama pomaže razviti inovativna poslovna rješenja te time potaknuti konkurentnost gospodarstva, jučer je i službeno otvoren.

– Investicija je vrijedna čak tri milijuna kuna, a objedinila je, jedina u Hrvatskoj, tri ključna područja – odjel primijenjenog istraživanja i razvoja u digitalnom području, startup inkubator s coworking prostorom te inovativnu edukacijsku platformu namijenjenu širenju modernih tehnoloških i poslovnih znanja – kazao je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

AlgebraLAB tvrtkama nudi ugovaranje usluga odjela za istraživanje i razvoj, uz multidisciplinarnu znanstvenu i stručnu podršku.

– Zajedničkim radom u poticajnom okruženju ovakvim pristupom mogu se, uz minimalne investicije i smanjene rizike, kreirati primjenjiva poslovna rješenja kojima se organizacijama pomaže stvoriti nove poslovne prilike, ostvariti uštede, povećati konkurentnost i izvozne potencijale – istaknuo je Balen te dodao da dijeljenjem znanja i fokusom na realni sektor, AlgebraLAB odgovara na izazov niske stope ulaganja u istraživanje i razvoj od strane domaćih kompanija.

Na predstavljanju je objavljena i integracija Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP) u AlgebraLAB, čime su Algebrini studenti i partneri dobili novu polugu razvoja startup kompanija i jačanje inter-korporativnog poduzetništva, dok će ZIP-ovi budući korisnici imati priliku raditi u okruženju s konstantnom tehnološkom i poslovnom podrškom.

U ovom trenutku, suradnjom Algebrinih profesionalaca i ZIP-ovih mentora, intenzivno se radi na unaprjeđenju inkubatorskog programa, a suvremeno opremljen coworking prostor usmjeren na razvoj startup tvrtki čeka ujesen novu generaciju stanara.

Komentara 2

Avatar kumić
kumić
13:56 31.05.2018.

još malo uhljba

ST
stefj
12:53 31.05.2018.

Ajd bar se nešto kakti pokušava, no pitanje da li će se uspjeti... Ljudi danas zatvaraju i sele firme, čak i u susjednu Sloveniju, jer je jednostavnije i isplativije, manje je prepreka i neizmjerno manje parafiskalnih nameta... Zamislite što to znači kada se firme sele u države koje nominalno na papiru imaju veći porez.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije