Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADRIAN BECE

Foodly olakšava naručivanje hrane preko interneta

Adrian Bece
Foto: Bojan Arežina
1/3
28.04.2015.
u 18:00

Najveća posebnost Foodlyja je što korisniku nudi jednostavno sučelje za odabir sastojaka, a restoranima personalizaciju i kontrolu nad svojim web shopom unutar stranice

Jedan od pet projekata koje su ove godine ušli u finale edukacijskog programa Software Startup Academy ističe se po tome što je u potpunosti djelo jedne osobe. Riječ je o sustavu za naručivanje hrane preko interneta Foodly autora Adriana Becea, 23-godišnjeg studenta pete godine Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku koji se bavi frontend developmentom.

S Beceom smo razgovarali u Umagu, na Microsoftovoj poslovno-tehnološkoj konferenciji WinDays15, u sklopu koje je proglašen i pobjednički tim, CabApp.

- Ideja mi se stvorila na ljeto, kada smo moje društvo i ja pokušavali naručiti hranu preko telefona. Jednostavno, bilo nam se teško dogovoriti što ćemo i nismo znali hoće li nam restorani omogućiti da naručimo pola-pola, manje jednog sastojka, više drugog... Stoga sam odlučio napraviti sustav koji će biti transparentan, prikazivati sve podatke i biti prilagođen klijentovim željama - objasnio nam je Bece pozadinu ideje, dodajući kako je želio projekt na kojemu će mu biti zabavno raditi, ali i koji će pokazati njegovo znanje i sposobnosti te biti dobar za portfolio.

Foodly se sastoji od web stranice i desktop aplikacije. Kupci pomoću stranice odabiru restoran i hranu te popunjavaju košaricu i ispunjavaju formular sa svojim podacima. Restorani pomoću aplikacije pregledavaju i izvršavaju narudžbu. Najveća posebnost ovog sustava je što korisniku nudi jednostavno sučelje za odabir sastojaka, a restoranima personalizaciju i kontrolu nad svojim web shopom unutar stranice.

Aplikacija je trenutno u fazi prototipa prije pravog developmenta.

- Htio bih još promijeniti neke stvari. U međuvremenu sam dosta toga naučio na Software Startup Academyju i želio bih to implementirati u svoju aplikaciju, što bi značilo da moram dosta toga izmijeniti ispočetka. Ali već imam gotov sustav za personalizaciju, web trgovine i sve ostalo, samo treba izmijeniti još neke stvari i dodati još neke funkcije koje omogućuju restoranima da uređuju stranicu i vide podatke o klijentima i narudžbama - rekao je Bece.

Foto: Foodly

Orijentiran je i na hrvatsko i na strano tržište, a što se financijske strane tiče dvoumi se između dva modela.

- Prvi model je da mjesečno naplaćujem uslugu za restorane, a drugi je da malo promijenim format i sustav prodajem kao skup alata ili platformu - kaže Bece. Konkretnu cijenu još nema, najviše će ovisiti o troškovima servisa koje će odabrati i željenoj zaradi.

- Sve je još to u zraku, trenutno mi je veći fokus na aplikaciji - kaže Bece, zahvaljujući se na podršci djevojci i prijateljima koji su mu pomagali savjetima i testirali aplikaciju.

>> 'Klubovima želimo pomoći, a ne im uzeti čim više novca'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije