Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ IZBOR

6 aplikacija za obitelj koje bi vam mogle olakšati život

smartphone
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
05.12.2015.
u 14:57

Imate li smartphone, asistent vam je već u džepu

Nije lako držati sve na oku. Posao, kućanstvo, škola, vrtić, dječje slobodne aktivnosti, joga, pas, mačka, ribica...  Sve bi bolje štimalo kada bi tu bio barem jedan pametan i spretan asistent. No, imate li smartphone, asistent vam je već u džepu.

Bring

Android – besplatno

Jureći s posla, utrčali ste u dućan i na brzinu kupili nekoliko stvari kojih ste se mogli prisjetiti, ali i suprug je kupio neke od njih pa sad imate nekoliko štruca kruha, ali nemate mlijeka. Podijelite Bring, pametnu i jednostavnu šoping-listu koju će lako koristiti i klinci. Dovoljno je iz izbornika odabrati simbole proizvoda koje treba kupiti, a kada je kupnja obavljena, ponovo kliknete na sliku i aplikacija će obavijestiti ostale da ste bili u dućanu i što ste kupili.

DogSync

iOS – besplatno

U vašoj se obitelji naprosto natječete tko će više maziti i paziti omiljenog četveronošca pa ga i po dva puta izvedete u jutarnju šetnju, a navečer nijednom jer je mama mislila da će tata, a on je mislio da će djeca. Uz pomoć aplikacije DogSync lakše ćete raspodijeliti ljubav i pažnju kako bi i Floki bio zadovoljan. Kada obavite neku obvezu s psom, lupite žig u DogSync, a ostali ukućani će vidjeti što je obavljeno. Ako ne želite da vam obavijesti o psećoj stolici stižu dok ste na važnom sastanku, isključite ih. Na kraju dana bacite oko na statistiku kako biste vidjeli tko stvarno najviše voli Flokija.

Sleepwalker's Journey

Android, iOS – 1$ / 2$

Ponekad pokleknite pred svojim uvriježenim prodikama kako su igrice loše i beskorisne i zabavite se sa svojom djecom igrajući neku lijepu igricu poput ove. Moonboya je mjesec kihnuvši otpuhao s kreveta i sada hoda kroz snove. Potrebna mu je pomoć da se vrati u krevet pa ga povedite kroz razne prepreke i raskrčite mu put rješavajući zagonetke u svijetu mašte jer u igrici vi stvarate snove.

Cozi

Android, iOS, Windows Phone – besplatno / 3$

Pas je dohvatio magnete s hladnjaka i potrgao cedulju s podsjetnicima pa ste zaboravili odvesti dijete na sat lončarstva? Zreli ste za Cozi, aplikaciju-kalendar koji ćete podijeliti s ukućanima kako bi uvijek i svugdje svi točno znali što im je činiti. Na jednom mjestu, osim termina obveza, možete imati zajedničku listu za kupnju, to-do listu, obiteljski dnevnik, kuharicu s receptima povezanu s prethodno spomenutom listom za kupnju i još puno toga što vas povezuje jedne s drugima.

Life360

Android, iOS, Windows Phone – besplatno / 5$ mjesečno, 50$ godišnje

Nije lako zadržati koncentraciju na poslu ako razmišljate jesu li djeca stigla kući, gdje se nalaze dok putuju gradskim prijevozom ili kad odu s društvom u nekom samo njima znanom pravcu. (Partnera da i ne spominjemo.) Ova aplikacija mogla bi vas riješiti tih briga. Svi o kojima se brinete vidljivi su vam na karti čak i kad nisu online. Uz pomoć Life360 možete poslati svoju lokaciju nekome iz svojih krugova ili (nedajbože) pratiti ukradeni smartphone te odaslati voicemail, e-mail ili obavijest iz aplikacije u slučaju da trebate pomoć.

Tweekaboo

iOS – besplatno

Svi koji vole čuvati uspomene na male i velike događaje u živom sjećanju obožavat će ovu lijepo dizajniranu digitalnu radosnicu. Umjesto upisivanja u šarene knjižice i bilježnice, ubacite slike, bilješke ili videosnimke u Tweekaboo; od trudnoće do rođenja djeteta, prvog dana, prvog koraka, prvog zubića... Poželite li sadržaj podijeliti s rodbinom ili prijateljima, možete to napraviti bez izlaska iz privatnog okruženja, a sadržaj možete ubaciti i s Dropboxa ili Instagrama.

>> 10 aplikacija koje će vam sačuvati živce i vrijeme na putovanju

>> Ovo su najbolji mobilni uređaji koji podržavaju 4G mrežu

Komentara 1

DB
dbekonja
11:00 06.12.2015.

Preporucujem citaocima besplatnu Android aplikaciju GeoMarker. Omogucava jednostavno mapiranje razlicitih lokacija njihovim fotografisanjem i kasnije povratnu navigaciju do njih. Moze da pomogne da pronadjete parkirani automobil, put nazad do hotela itd.. Radi online kao i offline

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije