Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

5 najčešćih zabluda o slanju e-pošte

Unatoč količini vremena koju provedemo smišljajući odgovore i pretražujući naš inbox, svakodnevno činimo brojne pogreške kojih često nismo ni svjesni
26. prosinca 2014. u 16:32 5 komentara 8473 prikaza
mail
Foto: Thinkstock

Većina nas čak jednu četvrtinu radnog vremena potroši na slanje i odgovaranje na mailove. Unatoč količini vremena koju provedemo smišljajući odgovore i pretražujući naš inbox, svakodnevno činimo brojne pogreške kojih često nismo ni svjesni.

Donosimo vam 5 najčešćih mitova vezani uz elektroničku poštu, prema pisanju portala fastcompany.com koji se poziva na rezultate istraživanje tvrtke Yesware, specijalizirane za praćenje prometa elektroničke pošte.

1.Najbolji dan za slanje e-mailova je ponedjeljak ili utorak

Činjenica je kako ne postoji 'najbolji' dan u tjednu za slanje elektroničke pošte. Ponekad ćete više šanse za odgovor imati ako mail pošaljete tijekom vikenda kada je promet elektroničkom poštom manji.

2. Najbolje doba za slanje e-maila je rano ujutro

Ovaj je mit djelomično istinit. Ako želite odgovor, mail je najbolje poslati između 6 i 7 ujutro. Iako se većina mailova šalje između 9 i 13 sati u tom periodu je zabilježen i najmanji broj odgovora.

3. Naslov e-maila mora biti kratak

Duljina naslova maila nema nikakve veze s time hoće li vaš mail biti pročitan ili ćete na njega dobiti odgovor. Istraživanje su pokazala kako mailovi u čijim se naslovima nalaze riječi 'koraci', 'kampanja' i 'sljedeće' imaju najveću stopu odgovora.

4. Dodavanje više primatelja povećava šanse za odgovorom

Najveće šanse za odgovor su jedan primatelj u polju 'To' i jedan u polju 'CC'. Dodatni primatelj u polju 'CC' stavlja pritisak na osobu kojoj je mail namijenjen, to jest onu u polju 'To?.

5. Ako ne dobijete odgovor, pričekajte nekoliko dana

Čak 90 posto mailova na koji korisnici odgovore, to učine u jednom danu od primitka maila. Ako ne dobijete odgovor, trebali biste poslati dodatni mail sljedeći dan.

>> Žene koje su šefice podložnije su depresiji od muških kolega

Maja Milan
život na vagi
Kakva razlika! U showu je izgubila 41 kilogram, a evo kako sada izgleda: 'Nema više pekare'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
 • Avatar tajar
  tajar:

  Ne čini li se, da bi naslov trebao glasiti 5 savjeta za slanje e-pošte?

 • Deleted user:

  koja glupost a mozada za uhljebe je i novost....

 • Avatar SidromeCom
  SidromeCom:

  6. Ako ne dobijete odgovor, šalji opet!