Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost

2019. će biti godina digitalne transformacije

Tehnološki grad
Foto: /XINHUA/PIXSELL
17.10.2018.
u 19:20

Novost su i Coffee shopovi koje smo zamislili kao interakciju poduzetnika, državne uprave i partnera u jednom ležernijem izdanju

O presudnim temama za budućnost gospodarstva ovog tjedna govorit će se na dvodnevnoj konferenciji u Rapcu, koja će okupiti gospodarstvenike, stručnjake i predstavnike državne i lokalne uprave.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira 22. Nacionalno savjetovanje u gospodarstvu i poduzetništvu (NASA), koje se održava 18. i 19. listopada. Bit će to izvrsna prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, raspravu o aktualnim temama, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unapređenja malog i srednjeg poduzetništva. O svemu što će se događati na samoj konferenciji pitali smo i ministra Darka Horvata, kao domaćina.

Teme su ovogodišnje NASA-e izazovi i prilike digitalnog doba. Okreće li se u tom smjeru i vaše ministarstvo?

Ova je konferencija samo jedna od brojnih aktivnosti kojima želimo, prije svega, promovirati poduzetništvo i ići u korak s modernim trendovima. U fokusu ovogodišnjih predavanja i panela bit će digitalizacija, budući da je riječ o danas posve nezaobilaznoj temi u gotovo svim segmentima poslovanja i života.

Kakva nas predavanja i paneli očekuju? Tko su predavači?

Među brojnim imenima posebno bih želio izdvojiti profesora Eickea Webera, potpredsjednika ISES-a i svjetskog lidera u istraživanju solarne energije, koji će nam predstaviti mogućnosti plavog rasta u digitaliziranom održivom energetskom gospodarstvu. Osim njega, tu je i zastupnik parlamenta Republike Estonije Kalle Palling, koji će nam predstaviti vlastita iskustva iz Estonije.

Po čemu će ova NASA biti drukčija od prijašnjih? Ima li ove godine nešto posebno?

Za svečano otvorenje pripremamo jedno posebno iznenađenje. Sve potrebne informacije bit će dostupne putem aplikacije koja se već sad može skinuti na pametne telefone, uz prethodnu registraciju na web-stranici www.nasa-gip.hr. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije