Naslovnica Tech/Sci Tehnologija

2019. će biti godina digitalne transformacije

Novost su i Coffee shopovi koje smo zamislili kao interakciju poduzetnika, državne uprave i partnera u jednom ležernijem izdanju
17. listopada 2018. u 19:20 0 komentara 603 prikaza
Tehnološki grad
Foto: /XINHUA/PIXSELL

O presudnim temama za budućnost gospodarstva ovog tjedna govorit će se na dvodnevnoj konferenciji u Rapcu, koja će okupiti gospodarstvenike, stručnjake i predstavnike državne i lokalne uprave.

MAKERSphone USPJEŠNA KAMPANJA Genijalac iz Karlovca ima novi hit: Prikupio 150 tisuća kuna za novi proizvod

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira 22. Nacionalno savjetovanje u gospodarstvu i poduzetništvu (NASA), koje se održava 18. i 19. listopada. Bit će to izvrsna prigoda za razmjenu iskustava i dobrih praksi, raspravu o aktualnim temama, ali i za isticanje prilika i mogućnosti unapređenja malog i srednjeg poduzetništva. O svemu što će se događati na samoj konferenciji pitali smo i ministra Darka Horvata, kao domaćina.

Teme su ovogodišnje NASA-e izazovi i prilike digitalnog doba. Okreće li se u tom smjeru i vaše ministarstvo?

Ova je konferencija samo jedna od brojnih aktivnosti kojima želimo, prije svega, promovirati poduzetništvo i ići u korak s modernim trendovima. U fokusu ovogodišnjih predavanja i panela bit će digitalizacija, budući da je riječ o danas posve nezaobilaznoj temi u gotovo svim segmentima poslovanja i života.

Bankarstvo Uskoro u RH Uskoro i u Hrvatskoj platforma za B2B kreditiranje

Kakva nas predavanja i paneli očekuju? Tko su predavači?

Među brojnim imenima posebno bih želio izdvojiti profesora Eickea Webera, potpredsjednika ISES-a i svjetskog lidera u istraživanju solarne energije, koji će nam predstaviti mogućnosti plavog rasta u digitaliziranom održivom energetskom gospodarstvu. Osim njega, tu je i zastupnik parlamenta Republike Estonije Kalle Palling, koji će nam predstaviti vlastita iskustva iz Estonije.

Po čemu će ova NASA biti drukčija od prijašnjih? Ima li ove godine nešto posebno?

Za svečano otvorenje pripremamo jedno posebno iznenađenje. Sve potrebne informacije bit će dostupne putem aplikacije koja se već sad može skinuti na pametne telefone, uz prethodnu registraciju na web-stranici www.nasa-gip.hr. 

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.