Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaražena računala

Apple brzo reagirao i objavio softver za uklanjanje virusa

Apple novo (1)
Apple PR
13.04.2012.
u 23:41

Tvrtka objavila ažuriranje Jave kojim se uklanjaju najčešće varijante zlonamjernih programa

Nakon što je oko 600.000 Appleovih prijenosnih računala zaraženo virusom, iz kompanije su održali obećanje te su razvili softver koji ga detektira i uklanja, piše Huffington post. Jučer je tvrtka objavila ažuriranje Jave što bi trebalo ukloniti najčešće varijante zlonamjernih programa.

Dok je ažuriranje namijenjeno samo za OS X Lion i Mac OS X v10.6, Apple je još ranije predložio da korisnici Mac računala s Mac OS X v10.5 onemoguće Javu na svojim raunalima kako bi zaštitili svoje uređaje od trojanca.

Iz Applea su također spomenuli kako trenutno surađuju s ineternetskim providerima diljem svijeta kako bi se zatvorili serveri koji šire viruse.

Ovo je treći put u devet dana kako Apple ažurira Javu no ovo je prvi paket koji se doista i bavi uklanjanjem aktualnog virusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije