Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Administrativne mjere"

WikiLeaks blokiran u Turskoj: Objavili 300 tisuća dokumenata o Erdoganovoj stranci

Foto: Reuters
1/6
20.07.2016.
u 12:20

Turske vlasti za telekomunikaciju (TIB) u srijedu su provele tzv. administrativne mjere protiv WikiLeaksa te time blokirale pristup stranici

Turska je blokirala pristup stranici WikiLeaks nakon što su objavili gotovo 300 tisuća mailova vezanih za Erdoganovu Stranku pravde i razvoj (APK), javlja news.com.au.

Od pokušaja vojnog puča prošlog vikenda suspendirano je i uhićeno oko 50 tisuća vojnika, sudaca, policajaca i učitelja. Iz WikiLeaksa tvrde da objavljeni dokumenti nisu povezani s organizatorima puča te protivničkom političkom strankom ili državom. 

Turske vlasti za telekomunikaciju (TIB) u srijedu su provele tzv. administrativne mjere protiv WikiLeaksa te time blokirale pristup stranici. 

Slične mjera poput blokiranja interneta nisu strane u Turskoj, koja takvim postupcima odgovara na političke događaje u zemlji.

>> Erdoğan likuje – udar je Božji dar da izvedem puč u institucijama

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Noob-Saibot
Noob-Saibot
13:03 20.07.2016.

Erdogan "demokratski" izabran, pa ga cijeli zapad brani. Assad demokratski izabran, a zapad ga vidi kao neprijatelja poput ISIS. Licemjerstvo na kvadrat.

JS
jan-sobjeski
13:08 20.07.2016.

A jesu li ga blokirali u Bosni?

DU
Deleted user
15:44 20.07.2016.

A što je taj Wikiliks radio prije da nije objavio te dokumente? Muljao je kao i Erdogan jedni i drugi su obični simulatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije