Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ahmet Davutoglu

Turska neće poštivati sporazum o migrantima ukoliko EU ne osigura bezvizni režim

Ahmet Davutoglu
Foto: Reuters/PIXSELL
19.04.2016.
u 07:30

Turska i EU su prošli mjesec postigli sporazum s namjerom da zaustave ilegalnu imigraciju u Europu u zamjenu za financijsku i političku potporu Ankari.

Turska više neće morati poštivati sporazum o migrantima s Europskom unijom ukoliko Unija ne održi obećanje i osigura bezvizni režim za Turke do lipnja, rekao je jučer turski premijer Ahmet Davutoglu.

Turska i EU su prošli mjesec postigli sporazum s namjerom da zaustave ilegalnu imigraciju u Europu u zamjenu za financijsku i političku potporu Ankari.

EU će prihvatiti tisuće sirijskih izbjeglica izravno iz Turske i nagraditi je financijski, osigurati putovanje za Turke bez viza te ubrzati njezine pregovore za članstvo u Uniji.

"Ova su obećanja obostrana. Ako EU ne poduzme neophodne mjere bilo bi nezamislivo da to učini Turska", rekao je Davutoglu na konferenciji za novinare pred odlazak u Strasbourg.

No on je rekao kako Turska radi na  ispunjenju svojih obećanja EU-u te da nema razloga očekivati zaokret glede sporazuma.

"Ne vidim mnogo mogućnosti da EU poduzme mjere da preokrene ovaj proces nakon što smo dospjeli ovako daleko", rekao je. 

>> Grabar Kitarović: Migrantima dugujemo objašnjenje što i kako će biti 

>> Turska i Njemačka vide napredak jer je priljev migranata u Grčku usporio

Komentara 18

SS
stojadin_stojko
09:24 19.04.2016.

turci ili srbijanci sve isto

SS
stojadin_stojko
09:21 19.04.2016.

meni sirijci ili srbijci sve isto, zelim da kao sirijcima tako i srbijcima jasno stavimo do znanja ,ponasajte se dobro ili uvescemo vam vize ..kad tad

DU
Deleted user
09:38 19.04.2016.

He-he-he, kako Ture ucjenjuje EUrupu. A ovi EUrupski nesposobni i mlitavi političari zapanjeni kao tele kad ugleda šarena vrata pa ne znaju što napraviti. Osim babe Merkel koja jako dobro zna što radi i za koga radi. Cirkus kakav se rijetko viđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije