Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAVALIRSKI, ALI...

Putin je ovim potezom razljutio Kineze

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
11.11.2014.
u 22:06

Kineskoj prvoj dami nije trebao ogrtač koji joj je posudio predsjednik Rusije

Kavalirski potez obio se o glavu Vladimiru Putinu. Ruski je predsjednik na summitu APEC-a u Pekingu odjenuo ogrtač Peng Liyuan, supruzi predsjednika Kine Xija Jinpinga, no čini se da joj nije bilo jako hladno. Gesta je, čini se, prvu damu, bivšu pjevačicu narodne glazbe, pomalo iznenadila – ogrtač je prihvatila, no skinula ga je nakon samo nekoliko sekundi i predala osoblju.

No stvar se nije zaustavila na tome. Kineskom vodstvu ovaj potez očito se nije baš svidio jer snimka koja je prvotno objavljena na državnoj televiziji uskoro je uklonjena. Zašto? Američki magazin Foreign Policy procijenio je da je nedavno razvedeni Putin, poznat po macho-imidžu zbog kojeg je popularan i kod brojnih Kineskinja, prekršio prvo prešutno pravilo diplomacije – nemoj se upucavati predsjednikovoj ženi.

Pekinški povjesničar i nezavisni analitičar Zhang Lifan za Guardian je dao svoje viđenje incidenta.

– Kina je tradicionalno konzervativna glede javne interakcije između muškaraca i žena koji nisu u rodu, a Putinovo javno iskazivanje obzira moglo bi potaknuti šale, koje veliki šef vjerojatno ne voli – rekao je Zhang Lifan.

 

>> Vladimir i Ljudmila Putin izišli pred kamere i objavili: 'Razvodimo se'

>> Putin dobio kćer s ljubavnicom, olimpijskom gimnastičarkom?

Komentara 76

Avatar jigaboo
jigaboo
22:37 11.11.2014.

"Nemoj se upucavati predsjednikovoj ženi".....koje ulicarsko novinarstvo.

Avatar The Knight Plums
The Knight Plums
22:43 11.11.2014.

da danas nije vazno sto se pise vazno je da se nesto napise a sto gluplje to veca tiraza

Avatar The Knight Plums
The Knight Plums
22:41 11.11.2014.

Promaklo vam je da je nakon skidanja ogrtaca dobila sako kojeg je obukla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije