Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moskva

Le Pen poziva na suradnju s Rusijom oko terorizma

Marine Le Pen
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
06.04.2017.
u 14:53

Marine Le Pen je dolazila više puta u Rusiju i državni mediji su joj jako skloni

Kandidatkinja Nacionalnog fronta za francuske predsjedničke izbore Marine Le Pen zauzela se u petak u Moskvi za približavanje Francuske i Rusije u borbi protiv terorizma.

Predsjednicu Nacionalnog fronta, koja je favoritkinja u prvom izbornom krugu, primio je predsjednik Dume Vjačeslav Volodin. Le Pen je općenito sklona bliskijim odnosima s Rusijom, a njezin posjet Moskvi, najavljen u zadnji čas, izazvao je niz pitanja nakon optužbi za rusku umiješanost u predizbornu kampanju u SAD-u.

"Pristaša sam razvoja odnosa s Rusijom u okviru duge povijesti koja veže naše dvije zemlje", kazala je Le Pen na početku razgovora.

"Zauzela sam se na svim instancama za suradnju između naših nacija u borbi protiv terorizma", nastavila je ona, istaknuvši ulogu Rusije u Siriji, gdje Moskva podržava režim Bašara al-Asada.

Marine Le Pen je dolazila više puta u Rusiju i državni mediji su joj jako skloni.

Među europskim je političarima koji se zalažu za zbližavanje s Vladimirom Putinom i odobravaju rusko pripojenje ukrajinskog poluotoka Krima 2014.

>> EP ukinuo imunitet Marine Le Pen zbog fotografija objavljenih na Twitteru

Komentara 1

JC
jerko.cvein2
17:34 06.04.2017.

Gospodja Le Pen je na pravim putu, ne ko nasa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije