Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravedna odluka

Kraj najtužnijeg životinjskog showa na svijetu: Najpoznatiji američki cirkus zatvara se nakon 146 godina

Ringling Bros
Foto: Reuters
1/2
15.01.2017.
u 13:35

Do zatvaranja dolazi zbog slabog interesa gledatelja, posebno nakon odluke da se u nastupima ne koriste slonovi te zbog velikih troškova održavanja hladnog pogona

Slavni američki cirkus Ringling Bros zatvara se nakon 146 godina zbog slabe prodaje karata, objavio je u nedjelju producent Feld Entertainment. Posljednji nastup bit će u svibnju, rekao je Kenneth Feld, direktor obiteljske tvrtke koja upravlja cirkusom od kraja 60-tih godina 20. stoljeća.

Do zatvaranja dolazi zbog slabog interesa gledatelja, posebno nakon odluke da se u nastupima ne koriste slonovi te zbog velikih troškova održavanja hladnog pogona. Aktivisti koji su desetljećima prosvjedovali zbog zloporabe životinja u cirkuskim točkama pozdravili su tu odluku.

Zatvaranje cirkusa "kraj je najtužnijeg životinjskog showa na svijetu i poziv ostalima da učine isto u vremenima koja su se promijenila", priopćila je udruga za zaštitu životinja Peta. U svibnju 206., nakon višegodišnje pravne bitke, cirkus je prestao koristiti slonove i poslao ih u utočište za životinje na Floridi.

Cirkuska trupa, uključujući životinje, pojavila se u filmu "Najveći show na svijetu" 1952. Film producenta Cecila DeMillea osvojio je dva Oskara, uključujući onaj za najbolji film.

>> Sklonište za životinje Pokupsko Cerje više neće zbrinjavati pse iz Velike Gorice

Komentara 2

NM
nada.msgw
16:59 15.01.2017.

Pozadina izživljavanja nad životinjama malo koga zanima. Ljubitelji cirkusa nisu vidjeli da te životinje fizički mlate dok im ne ubiju sve ono što im je priroda dala.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:46 15.01.2017.

pa naravno sad imaju leteći cirkus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije