Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILLY KENNY

Zvijezda Premiershipa razorena od alkohola i kokaina: 'Šmrkao sam i pio 25 godina. Čudo da sam živ'

Liverpool Echo.com
22.03.2023.
u 11:15

Bio je velika nada engleskog nogometa, propao je i onda počeo pisati scenarije za kazalište u Liverpoolu

Bivši engleski nogometaš Billy Kenny bio je jedna od najvećih nadolazećih zvijezda engleskog nogometa početkom 90-tih godina, navijači su ga čak uspoređivali s legendarnim Paulom Gascoigneom. Međutim, od kultnog Gazze povukao je samo loš životni stil pa se 'ubijao' od alkohola i kokaina. 

- Uspio je odigrati tek 17 utakmica za Everton, a njih još manje za Oldham Athletic i Barrow prije no što je 1996. u potpunosti propao kao igrač i otišao u mirovinu sa samo 23 godine. Realno, prestao je igrati na velikoj sceni dvije godine ranije i njegovo umirovljenje veže se za odlazak iz Evertona.

- U kratkoj karijeri uspio je upisati nastup za englesku U-21 reprezentaciju i biti proglašen najboljim igračem u derbiju s Liverpoolom u kojem je Everton slavio 2:1. Te 1992. bilo mu je tek 19. Izvanserijski talent koji je osvojio srca Goodison Parka potopljen je u tsunamiju dugogodišnje konzumacije alkohola i kokaina - piše portal Liverpool Echo koji je odradio i razgovor s Kennyem.

Kenny je rekao da je želio igrati nogomet, a posebno za Everton od trenutka kad je saznao da je i njegov otac nosio dres slavnog liverpulskog kluba. Međutim, dogodila mu se ozljeda koja ga je odvela u depresiju, a zatim prema alkoholu. Tvrdi da alkohol nije okusio dok nije ušao u Evertonovu prvu momčad.  Ozljeda, višak vremena i novac počeli su odvlačiti u pubove i barove gdje se propio i propao, životno i igrački. 

- Pio sam 25 godina i uzimao kokain 25 godina. Non-stop. Čudim se što sam živ - priznao je u razgovoru i dodao da žali zbog svega što je priuštio roditeljima svojim ponašanjem.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije