Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOV

Žutome 200 tisuća eura po sezoni

'27.11.2008., Zagreb - Robert Prosinecki, jedan od najvecih hrvatskih nogometasa i aktualni clan strucnog stozera nogometne reprezentacije pod vodstvom Slavena Bilica. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dn
'Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/P'
17.10.2012.
u 09:24

Kayserispor ima najbolje uvjete od svih turskih prvoligaša

Nakon potpisivanja dvogodišnjeg ugovora s turskim prvoligašem Kayserisporom, hrvatski trener Robert Prosinečki nakratko se vratio u Zagreb, no već danas vraća se u Tursku. Prvi trening s novom momčadi imat će u četvrtak ujutro, a službeno će biti predstavljen na konferenciji u 11.30 sati.

Dosadilo mu bez posla

Prema informacijama turskih medija, Prosinečki bi po sezoni trebao zarađivati oko 200.000 eura, što je više nego što je dobivao u Zvezdi (144.000 eura godišnje). Doduše, njegov bivši klub nije mu isplatio posljednjih 20-ak plaća, kao ni bonuse za osvojeni kup pa mu "visi" oko 260.000 eura!

Sa Žutim će u Kayseri, grad u središnjoj Turskoj od milijun stanovnika, otputovati i pomoćnici Gordon Ciprić (bivši trener Zagreba) te Dragan Spasić, koji mu je desna ruka bio i u Crvenoj zvezdi.

Mnogi se pitaju zašto je Prosinečki odlučio otići u nepoznat klub u Turskoj, no on kaže da mu je to novi izazov u trenerskoj karijeri.

– Želim raditi, usavršavati se, napredovati. Ne želim stanku nakon posla u Crvenoj zvezdi – kaže Žuti.

Doduše, mogao je Žuti odabrati i lakši put, prihvatiti ponudu Splita, koja je financijski sigurno bila u rangu turskoga prvoligaša...

Inače, Kayserispor ima jedan od najboljih kampova od svih turskih prvoligaša, a klub financijski stoji vrlo dobro pa bi hrvatski trener konačno mogao doživjeti da mu plaće stižu na vrijeme.

Prosinečki priznaje da ne poznaje momčad Kayserispora, no već ima mnogo kazeta s prijašnjim utakmica.

Prvu utakmicu Žuti ima već u ponedjeljak, kada Kayserispor na svom stadionu od 38.000 sjedalica dočekuje Istanbul BB.

A već iduće subote očekuje ga teško gostovanje kod vodećeg Galatasaraya.

Obitelj mu stiže u siječnju

Za prvu utakmicu Prosinečki neće mijenjati taktiku svog prethodnika na klupi, Gruzijca Arveladzea, koji je igrao sustav 4-2-3-1, no kaže da će što prije igračima Kayserispora nametnuti ofenzivniji stil nogometa, sličan kakav je gajio dok je bio trener Crvene zvezde.

Vjerojatno je Žuti svjestan limita svoje momčadi, koja je tek na 15. mjestu turske lige, no očito ne želi odustati od svoje nogometne filozofije.

Prosinečkom će se obitelj priključiti tek u siječnju, nakon što kćerima Leonardi i Roberti završi prvo polugodište u školi.

Ključne riječi

Komentara 1

OK
okvardz
09:49 17.10.2012.

Bravo Robi samo naprijed nadamo se da ces jednog dana doci i do Hrvatske reprezentacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije