Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Kristoffersen pobijedio Hirschera, Zubčić 25. u Banskom

Filip Zubčić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
24.02.2019.
u 14:07

Najbliži Hirscherov pratitelj bio je Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je zaostao za 22 stotinke, dok je već trećeplasirani Francuz Alexis Pinturault zaostao za 68 stotinki

Norveški skijaš Henrik Kristoffersen u bugarskom skijalištu Bansko ostvario je svoju drugu veleslalomsku pobjedu u Svjetskom kupu, čime je prekinuo četverogodišnje čekanje na trijumf u ovoj disciplini u kojoj je stalno gledao u leđa Marcelu Hirscheru.

Kristoffersen je nakon prve vožnje zaostajao 22 stotinke za Hirscherom, ali je u drugoj vožnji bio precizniji i staloženiji od Austrijanca koji je dvaput bio na granici ispadanja te je zahvaljujući tim pogreškama bio četiri stotinke sporiji od aktualnog svjetskog prvaka, u cilj ušao kao drugi i ostao na 68 pobjeda u Svjetskom kupu.

Filip Zubčić je u prvoj vožnji za vodećim Hirscherom zaostao za 3.09 sekundi, a svoj plasman nije uspio popraviti u drugoj te je na kraju za Kristoffersenom zaostao 3.39 sekundi.

Treće mjesto osvojio Francuz Thomas Fanara (+0.39), a četvrti je bio njegov sunarodnjak Alexis Pinturault (+0.49).

Dva veleslaloma prije završetka sezone Svjetskog kupa Marcel Hirscher je osigurao osvajanje Malog kristalnog globusa, jer ima 218 bodova prednosti pred Kristoffersenom. Austrijanac je tako postao prvim skijašem u povijesti koji je pet puta zaredom bio najbolji veleslalomaš u Svjetskom kupu. Filip Zubčić je s 42 boda na 28. mjestu i u Kranjskoj Gori će se boriti za plasman među 25 skijaša koji će imati pravo nastupa na završnici Svjetskog kupa u andorskom skijalištu Soldeu.

U ukupnom redoslijedu Hirscher ima gotovo 500 bodova više od drugoplasiranog Alexisa Pinturaulta.

>> Pogledajte kako je bilo na Snježnoj kraljici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije