Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Zoran Mamić nema pravo na kiks: Bit ćemo jako dobri, idemo u 3. pretkolo!

26.08.2020.
u 15:33

Što se tiče Dinamova sastava za ovu utakmicu, nema posebnih nepoznanica, osim što je pozicija Lovre Majera, najdarovitijega igrača plavih, uvijek predmet nagađanja

Dinamo danas u Cluju počinje svoju europsku avanturu, u utakmici u kojoj nema pravo na kiks, jer eventualnim porazom od rumunjskoga prvaka gubi svaku mogućnost plasmana u Ligu prvaka. Pobjednik ovoga ogleda imat će još dvije stepenice do plasmana u grupnu fazu Lige prvaka, a poraženi natjecanje nastavlja u 3. pretkolu Europske lige. To je utješna nagrada koja ni izdaleka nije toliko atraktivna kao eventualni plasman u elitno natjecanje. Ona bi Dinamu uskratila mogućnost goleme zarade, pa je stoga utakmica u Cluju svojevrsna prekretnica sezone: eventualno ispadanje otvorilo bi mogućnost novoga vala rasprodaje igrača, poput najtraženijih ‘eksponata’ Oršića, Livakovića ili Petkovića.

– Naš cilj se zna, idemo proći u treće pretkolo. Nije lako, igramo u gostima, jedna je utakmica. Radi se o momčadi koja je pobjednika Europske lige držala u šahu u 180 minuta, dakle Sevilla je prošla na gol u gostima što nam govori o snazi Cluja – kazao je Dinamov trener Zoran Mamić i nastavio:

– Riječ je o iskusnoj momčadi, kompaktnoj, agresivnoj, koja fantastično izvodi prekide, odnosno zabija strašno puno golova iz prekida. Možda ne direktno iz prekida, nego iz nekih odbijenih lopti nakon tih prekida i karambola, tad jako dobro reagiraju. Agresivni su i svakako treba biti na vrlo visokoj razini da bismo tu utakmicu dobili. Postoje stvari u kojima smo mi kvalitetniji i bolji, kao što i oni rade neke stvari bolje od nas. No ja vjerujem da ćemo prikazati jako dobru igru i da ćemo se plasirati u treće pretkolo.

Bez poraza protiv Rumunja

Zoran Mamić do sada se s Dinamom tri puta pokušao probiti do Lige prvaka, i u tome uspio 2015. godine kada je u pretkolima eliminirao luksemburšku Folu, norveški Molde i albanski Skenderbeu. Zoran u četiri trenerska nastupa protiv rumunjskih klubova Petrolula i Astre (sve 2014. godine) ima tri pobjede i jedan poraz. Kao igrač 1993. godine nije nastupio u dvije šokantne i dramatične utakmice sa Steauom.

Što se tiče Dinamova sastava za ovu utakmicu, nema posebnih nepoznanica, osim što je pozicija Lovre Majera, najdarovitijega igrača plavih, uvijek predmet nagađanja. Majer je u Dinamu od 2018. godine, a kod Bjelice u Europi je skupio ukupno samo četiri nastupa te je na travnjaku proveo ukupno samo 49 minuta. Za usporedbu, Majerov konkurent u momčadi i vršnjak Luka Ivanušec, koji je u Dinamo stigao prošloga ljeta, također ima četiri nastupa u Europi, ali i sto minuta na travnjaku. Od bitnih igrača za momčad ne konkuriraju oporavljenici Kadzior i Perić.

Dakako, sve oči, u kontekstu igrača odluke, bit će uprte u čuvara mreže Livakovića, te Oršića i Petkovića, napadača koji su postigli ukupno 19 europskih pogodaka za plave u dvije posljednje sezone. Iznenađenje za Rumunje mogao bi biti brzonogi krilni napadač Lirim Kastrati, inače debitant u europskim utakmicama, dok bitka za prevlast u sredini terena očekuje Ademija i Gojaka.

Cluj u velikom nizu

Cluj je u prošloj sezoni došao do četvrtog pretkola Lige prvaka, izbacivši Astanu, Maccabi Tel Aviv i Celtic, a onda ga je korak do elite izbacila praška Slavia. U grupnoj fazi Europske lige Cluj je u sve tri domaće utakmice pobijedio Lazio (2:1), Rennes (1:0) i Celtic (2:0). U ovom trenutku Cluj ima šest pobjeda zaredom, među ostalim i nad Maltežanima u 1. pretkolu Lige prvaka. Međutim, trener tog kluba Dan Petrescu ni približno nema takvo iskustvo kao Zoran Mamić, jer nikada nije vodio momčad u Ligi prvaka. Dinamo od 2010. godine nikada nije ispao u ovoj fazi natjecanja. Redom su padali Koper (2010.), Neftçi (2011.), Ludogorec (2012.), Fola Esch (2013., 2015.), Žalgiris (2014.), Vardar (2016.), Hapoel Beer Sheeva (2018.) i Saburtalo (2019.). U slučaju neodlučenoga ishoda, igrat će se produžeci, a ne bude li odluke o pobjedniku ni nakon 120 minuta, izvodili bi se jedanaesterci. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije