Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUGESTIJA Neće li kapetan Niko Kovač moći igrati

Zoran Mamić je prava zamjena za Niku Kovača

05.10.2005.
u 17:48

ZAGREB - Neugodna vijest da je, zbog upale oka, upitan nastup kapetana reprezentacije Nike Kovača uzdrmala je stručni stožer. Naime, izbornik Zlatko Kranjčar nema među reprezentativcima odgovarajuću zamjenu za kapetana koji obavlja nekoliko uloga na terenu. Zadužen je za trkački i "prljavi" posao, kao i svaki defenzivni vezni igrač.

Kovač je "čuvar mira" ispred zadnjeg obrambenog reda. Nadalje, sudjeluje u kreaciji napada, ali i u završnici (dva pogotka u susretu s Islandom u Zagrebu), opasan je u prekidima. K tome, vrlo je bitna i njegova kapetanska uloga... Igrač sličnih karakteristika je Jerko Leko, no već mjesecima, posebno u reprezentativnim akcijama, ne igra očekivano dobro. A Ivan Leko i Jurica Vranješ, poglavito u trkačkome smislu, nisu igrači za tu, vitalnu, poziciju u momčadi.

Dojma smo da bi Kranjčar trebao naknadno pozvati Dinamova kapetana Zorana Mamića! U prvih deset prvenstvenih kola Mamić je najstandardniji Dinamov nogometaš i među najzaslužnijima za uzlet modrih. Svima nam jedino važan mora biti uspjeh Hrvatske i treba sve učiniti za pobjedu nad Švedskom. Istina je da je Kranjčar standardizirao momčad, međutim, kad dođu nevolje (a došle su), treba pokušati pronaći najbolje rješenje za zamjenu onih kojih nema. A trenutačno ne vidimo tko bi mogao bolje zamijeniti Kovača od Mamića.

Dinamov je kapetan, naime, iskusan (jednako je star, 34 godine, kao i Niko Kovač!), vrlo bi se lako svojim racionalnim načinom igre uklopio u reprezentaciju. A krase ga vrlo slične odlike onima koje ima i ozlijeđeni kapetan! Stoga ne bi trebalo dvojiti, Mamić svakako zaslužuje poziv. Pogotovo ako Niko Kovač neće moći igrati...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije