Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Znate li u čemu je Tudor nadmašio Burića? Odgovor će neke jako neugodno iznenaditi

Igor Tudor
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/34
04.03.2020.
u 22:12

Tudor ima gard pobjednika, hoda usporavno, sa stisnutom šakom, a to je zasad samo trenerova, ali ne i Hajdukova etiketa

Donedavni trener bijelih Damir Burić zvani Šolta sigurno je veliki hajdukovac i sigurno mu je teško pao poraz njegovoga 'Ajduka od najvećega suparnika, ali i unatoč tome, u jednom trenutku vjerojatno se u srijedu zadovoljno promeškoljio u svojoj toploj fotelji.

Pogledajte atmosferu na poljudu nakon poraza u derbiju

Naime, Damir Burić odavno je već bivši i malo ga se tko iz Hajdukovoga okruženja sjeća po dobrome, a Hajduk koji je on ostavio, navodno u stanju raspadanja, i koji je umjesto trenera sa Šolte dobio stručnjaka iz talijanske Serie A, još uvijek se nije odlijepio od Rijeke na više od jednoga boda razlike.

Istu razliku u odnosu na Riječane imao je i Burić u trenutku svoje smjene (35-34), s tim da je Rijeka tada imala utakmicu manje.

Idemo dalje: Burić je ostavio bijele s devet bodova manje od Dinama (35-44), a danas je ta bodovna razlika plus 17 u korist plavih. Ima još: Damir Burić je, nakon Oreščaninovoga debakla od Maltežana, u prvih šest utakmica na klupi bijelih osvojio 12 bodova, a Tudorov učinak u istom broju utakmica je – deset bodova.

I na kraju još jedna paralela: Damir Burić je s Hajdukom na Poljudu svladao Dinamo (za koji je tada još igrao Dani Olmo), a Tudor je svoj prvi derbi glatko izgubio.

- Zadovoljan sam, imamo dobru energiju, na pravom smo putu, konstatirao je Tudor nakon poraza, jer on je trener koji najbolje osjeti bilo svojih igrača i kako mu dišu svlačionica i suparnici, i na tom pozitivnom stavu Hajduk će nastaviti utrku s Rijekom i Lokomotivom za drugo mjesto.

Igor Tudor
1/51

Međutim, dobra energija ne nosi bodove, a Hajduk u ovom trenutku još uvijek ne izgleda kao momčad koja je u stanju nametnuti se iole jačemu suparniku, dominirati, superiorno gaziti i stoga biti favorit, primjerice protiv svoga sljedećeg suparnika s Rujevice.

Tudor ima gard pobjednika, hoda usporavno, sa stisnutom šakom, a to je zasad samo trenerova, ali ne i Hajdukova etiketa. Juranović, Caktaš i društvo i nakon drugoga derbija zaredom (Osijek, pa Dinamo) i dalje gledaju u pod. A Lokomotiva im je samo na dva boda zaostatka.

Burić ju je ostavio na minus sedam.

Komentara 4

DH
dalibor.hren
23:19 04.03.2020.

U nedjelju će razlika biti 2 boda za Rijeku! Stručnjak iz Serie A glede prema tribini i traži si mjesto!!!

DI
diazrm
23:02 04.03.2020.

Jeli ovo neki vic!? Burić ili po nekima knaufer pobijedio i igrao neriješeno s Dinamom, a ovdje dinamo bez Olma prošetao Poljudom. Njegova igra je samo nasumično nabijanje lopte i igrači trče kao muhe bez glave. Svi najbolji mladi igrači reprezentavci, potencijal za prodaju na klupi, igraju neki bugari, bosanci kojeg nijednog ne možemo prodati preko 500 tisuća. U kojem svijetu je jurić bolji od Nejašmića, Tahiraj lijevi bočni od Čoline i Dolčeka!? I pored šest stopera oni kupe još dva, a davanju šanse mladom Vuškoviću, za kojeg je Fiorentina davala tri milijuna eura ni čuti. Naravno centarfora ni jednog. Ajme!

DI
diazrm
00:10 05.03.2020.

Nikad Hajduk bliže neće biti da bar primiriše Ligu prvaka, jer Rijeka je oslabljena odlascima i bez financijske moći kao prije, u Osijeku onaj Meštrović vrluda s lošom sportskom strukom, ali neće vječno. Još Lokomotiva izgleda najposloženije. A mi!? Dovedemo "genijalca" koji igra sustav koji je otpao prije 30 godina, čija je igra napucavanje lopte i uzaludno trka. I za one zadnje zatucane, dinamo će uvijek imati 40 milijuna kuna godišnje od grada Zagreba, čime će uvijek imati financijsku moć bar u hrvatskim okvirima. A mi ne bi ozbiljniji kapital, a htjeli bi velike europske utakmice kao Benfica ili to više nije ni cilj!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije