Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačko priznanje

Zlatna medalja gluhom rukometašu Deanu "Hobotnici"

'karlovac gradonacelnik grada karlovca damir jelic primio sportasa invalida deana sagovca clana rukometne reprezentacije gluhih i urucio mu medalju grada karlovca za postignute rezultate na olimpijadi
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
16.12.2009.
u 15:46

Dean Šagovac dva je puta proglašen najboljim vratarom na natjecanjima, a kolege iz reprezentacije prozvale su ga Hobotnica.

Dean Šagovac, vratar hrvatske rukometne reprezentacije gluhih, dobio je zlatnu medalju gradonačelnika Karlovca Damira Jelića.

– Dean je osvojio nekoliko svjetskih i europskih medalja i to je velika stvar za naš grad. Na ovaj mu način zahvaljujemo i čestitamo na uspjesima. Hvala mu i na poruci koju šalje mladima - da unatoč fizičkim nedostacima, uz trud, svatko može postići rezultate u sportu koji ne poznaje razlike među ljudima. Čovječnost je iznad svega – rekao je Damir Jelić i dodao da će i ubuduće medalje Grada zaslužnim Karlovčanima dodjeljivati cijele godine.

Medalja i plaketa obradovale su Deana Šagovca.

– Osvojio sam tri olimpijska zlata i dvije bronce, a na europskim prvenstvima dva zlata, te po jedno srebro i broncu. Posljednju sam medalju osvojio na Olimpijadi u Tajlandu u proljeće ove godine – rekao je Dean. Od tih devet natjecanja, na kojima sudjeluje od 1993. godine, dva je puta proglašen najboljim vratarom. Koliko je dobar čuvar vrata, govori i to da ga kolege u reprezentaciji zovu Hobotnica.

Zamolio je Grad za financijsku pomoć jer putuje u Zagreb na treninge o svome trošku. Putovanja na olimpijska natjecanja mu sufinancira Hrvatski sportski savez gluhih.

Gradonačelnik i Zdravko Marčetić, predsjednik karlovačke Športske zajednice, obećali su da će pronaći način da mu se podmiri dio troškova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije