Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije se ovome nadao

Zlatko Dalić: Ovo mi je najteža noć u životu

Zlatko Dalić
Foto: Press Association/PIXSELL
1/9
12.09.2018.
u 08:35

"Španjolska je sve radila na vrhunskom nivou, tehnički su bili odlični, imali posjed..."

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić rekao je nakon poraza od Španjolske kako mu je to najteža noć u karijeri, a razlog poraza vidio je u napuštanju dogovorenog sistema igre nakon prvog primljenog pogotka. 

"Ovo mi je najteža noć u karijeri no to je život, moramo ovo prihvatiti. Kako nije bilo euforije tako nema niti tragedije. Nije nam lako ali sada ne smijemo plakati već moramo izvući pouke te ići dalje", rekao je Dalić na konferenciji za medije u Elcheu nakon poraza od 0:6.

>>Pogledajte izjave Zlatka Dalića

"Igrali smo sjajno prvih 20 minuta, imali tri čiste prilike zabiti gol. Nakon prvog primljenog gola, igrači su počeli igrati svaki za sebe, nisu se pridržavali sustava koji smo bili dogovorili, a Španjolci su počeli dolaziti u situacije koje mi nismo mogli rješavati", rekao je.  "Igrači su svjesni toga, dok smo bili kao momčadi, kada smo se svi zajednički branili i zajednički napadali, sve je funkcioniralo. Sve je bilo dobro dok smo izgledali jedinstveno, kada smo bili kao jedan. Čim smo to napustili, bilo je gotovo", dodao je.

Španjolska je zabila prvi gol u 24. minuti kada je Dani Carvajal nabacio loptu na glavu Saulu koji je natrčao iz drugog plana pa zatresao mrežu.

Zlatko Dalić
1/8

"Nakon tog prvog gola izgubili smo koncentraciju i počeli srljati, napustili smo raspored. Pokušavali smo nešto na silu, a to nije moglo biti rješenje protiv Španjolske. Protiv momčadi koja sjajno igra tehnički. Otvarali smo im bokove, a kada su nam zabili drugi gol,  utakmica je bila gotova", rekao je Dalić.

Španjolska je zabila u 33. za 2:0 a na odmor je otišla s 3:0.

"Nisam uspio motivirati igrače. Vidio sam kakva je situacija, rekao sam im da će se probam vratiti. No dogodilo se to što ste dogodilo, vidjeli smo što znači kada smo ekipa, a što kada se raspadnemo..Sve se skupilo u ovoj utakmici, svaki šut na gol bio je pogodak, pa su zabili gol od grede...no Španjolska je odigrala vrhunski", napomenuo je hrvatski izbornik nakon najtežeg poraza na klupi Hrvatske.

>>Pogledajte što je Modrić rekao nakon najtežeg poraza u povijesti

"Španjolska je sve radila na vrhunskom nivou, tehnički su bili odlični, imali posjed...U najavi sam rekao da Španjolska ima više dubinskih lopti i utrčavanja u prostor, to više nisu dodavanja u nedogled kao prije, nakon Svjetskog prvenstva igraju mnogo okomitije, igrači se ubacuju se u prostor", rekao je Dalić.

Napomenuo je da nikakve odluke ili zaključke o pojedinim igračima neće donositi. "Želimo iskristalizirati ekipu za kvalifikacije. Moramo ovaj rezultat sada nadoknaditi, još je utakmica do kraja natjecanja, ali moramo kroz Ligu nacija provjeriti igrače", izjavio je Dalić.

Kada se ozlijedio desni bek Šime Vrsaljko, uveo je Marka Roga koji prije nije igrao na toj poziciji.

"Tin Jedvaj dobio je udarac, bio je ozlijeđen pa ga nisam uvodio. Htio sam Roga isprobati na tom mjestu jer ondje nemamo igrača. Znam da mu nije bilo lako na toj poziciji, ali to je bila ideja koju sam htio isprobati. U rosteru nemamo zamjenu za Vrsaljka, moramo to pronaći", zaključio je.

Komentara 45

DU
Deleted user
08:53 12.09.2018.

Netreba sad praviti dramu zbog jednog poraza. Ovakve stvari se događaju kao onaj kad je Njemačka razbila Brazil sa čak 7:1 na njihovom svjetskom prvenstvu 2014 u daleko važnijoj utakmici nego što je ova naša. Ili ono kad je Holandijaa razbila Srbiju sa čak 6:1 na europskomm prvenstvu 2003! Uostalom šta nas briga šta pišu u zemlji s kojom jedva da graničimo

TR
TrvtkoKomadina01
09:07 12.09.2018.

Najveća stvar je što imamo svoju hrvatsku reprezentaciju. Svijet je čuo za nas kada smo slavili pa i sada kada žalimo. No najviše žali orjunaška i komunjarska gamad što Hrvati imaju svoju reprezentaciju, svoju državu, svoju kulturu, svoj ponos ii što su se odbacili primitivnu zločinačku jugu.

DA
danijelrukavina4
09:14 12.09.2018.

Dečki idemo dalje. To je sport. Ne možeš uvijek pobijediti. Španjolska je jako dobra momčad. Po meni, trebate još šire zahvatiti u potencijal igrača iz prve i druge lige, i pozivati i veći broj igrača. Nitko od vas ne očekuje da sada nakon svjetskog prvenstva osvojite evropsko prvenstvo. Prespavajte i nemojte se opterećivati. Polako gradite ekipu sa novim mladim igračima. I to je to. Sretno svima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije