Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2020.

Zlatko Dalić novinarima otkrio je li izabrao početnih 11 za Slovačku

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
15.11.2019.
u 20:21

Nema potrebe govoriti o tome. odlučili smo se za Rijeku, tu je najbolji teren u Hrvatskoj. Bili smo tu prije SP-a, prije Engleske i Walesa tako da je s te strane sve u redu - kaže Dalić koji je komentirao Slovačku

Posljednji put na konferenciji za novinare uoči najbitnije utakmice kvalifikacija za Euro sa Slovačkom, govorili su izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

-  Uvjeti će biti kakvi će biti, na to ne možemo previše utjecati. Moramo se koncentrirati na nogomet. Još ćemo trenirati, ovih dana je bilo dobro, a za sutra je lošija prognoza, a nadam se da to neće utjecati na igru i da neće doći do odgađanja utakmice - započeo je kapetan Modrić koji je komentirao i protivnika

- Slovačka je dobra momčad i rezultat iz Trnave nije odraz njihove kvalitete. Najjači dio im je vezna linija i tu ćemo morati biti dobri - nastavio je kapetan koji vjeruje kako neće biti problema zbog igrača koji nedostaju

- Igrača kojih nema važni su dio reprezentacije i nedostajat će nam, ali igrači koji će ih zamijeniti, nadam se, bit će na nivou i pokazati kvalitetu za reprezentaciju. Tako je bilo dosad, a nadam se da će tako biti i sutra te da se izostanci neće osjetiti. Najbitnije da se prvo plasiramo na Europsko prvenstvo, a onda ćemo razmišljati što će tamo biti. Ako Bog da sa sutrašnjim ćemo danom biti sudionici Europskog prvenstva - poručiio je Modrić koji poručuje kako Hrvatska neće braniti bod kojim bi potvrdili nastup na Europskom prvenstvu. 

- Mi smo momčad koja ne zna igrati na rezultat i ne zna se braniti, naš stil igre je takav da se želimo nadigravati i želimo napadati, a tako ćemo pristupiti utakmici i sutra. Nadam se da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata. Svjesni smo da s pobjedom i remijem idemo na Euro, tako da naravno da postoji i pritisak. Svjesni smo naše kvalitete, igramo kod kuće, imamo navijače iza sebe i imamo dodatan motiv. Oni će nas u teškim trenutcima podignuti s navijanjem i bodrenjem. Razmišljamo pozitivno, naravno da ima i drugih opcija, ali nadam se da ćemo se dobrom igrom i uz podršku publike kvalificirati na Euro - zaključio je Modrić, a tada je riječ preuzeo izbornik Dalić. 

- Danas smo imali zadnji i jako bitan sastanak, dečki sve znaju, sve smo odlučili. Svi će dati sve od sebe, a oni koji će biti u prvih 11 imat će podršku od svih nas i rekao sam im da igraju opušteno. Pritisak postoji, ali mi se moramo opustiti i postaviti kao favoriti te uživati u utakmici i postići željeni rezultat. Bez obzira na vrijeme ili ostale okolnosti, dat ćemo sve od sebe - rekao je Dalić kojeg je pritisak pozitivnog rezultata podsjetio na Kijev i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

- Situacija je slična onoj u Kijevu, ali pritisak postoji uvijek i on je dobar. Tada je bila odluka hoćemo li uopće ići, a sad je sigurno lakše. Žao mi je što to nismo riješili prije, ali ako Bog da da mi pobijedimo neće biti dodatnih kvalifikacija. Prije prve utakmice rekao sam da nam treba 15 bodova za Euro. Znam da su velika očekivanja, to je normalan pritisak jer igramo doma - kaže Dalić koji je pohvalio Rujevicu. 

- Nema potrebe govoriti o tome. odlučili smo se za Rijeku, tu je najbolji teren u Hrvatskoj. Bili smo tu prije SP-a, prije Engleske i Walesa tako da je s te strane sve u redu - kaže Dalić koji je komentirao Slovačku. 

- U sredini terena moraju biti puno agresivniji i bliže igraču. Ostat će formacija koju Hrvatska uvijek igra, guramo svoj način i trend. Mi smo mi viceprvaci svijeta i favoriti. Nećemo sada plakati za igračima kojih nema, igramo s igračima koje imamo i oni imaju kvalitetu. I što god da bude, odgovornost je na meni, a ne na njima - zaključio je Dalić koji je poveo reprezentaciju na glavni teren na trening iako je sve trebalo biti odrađeno na pomoćnom terenu. Travnjak glavnog terena je u sjajnom stanju iako se osjete jaki udari vjetra. 

>>> Pogledajte što je Dalić rekao prije Slovačke 

Komentara 4

PR
prajdali100
20:46 15.11.2019.

Mi smo Hrvatska ! Igramo doma. Tamo smo ih rasturili,čemu nedoumice,neizvjesnost,strah.Napasti ih od prve minute.

DU
Deleted user
20:43 15.11.2019.

Dečki sretno. Bez dvojbe su Hrvatska i Hrvati uz vas. Hvala vam na svemu do sada - pred vama je još jedan upsjeh. Bog vas blagoslovio.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
17:52 16.11.2019.

Milance samoproglaseni predsjednik ce normalno navijat za. ...Slovacku zajedno sa Stazicem i Sandijem Blagonicem te Ostoje Rankovica zadruznim crtacima svastike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije