Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenulo nizbrdo

Zidane pleše na rubu otkaza, zna se već i tko bi ga mogao zamijeniti

03.12.2020.
u 08:55

Real je ove sezone upisao čak pet poraza u 16 utakmica

Nogometaši Reala nikad nisu bili tako loši u ovom dijelu sezone. U Ligi prvaka trenutačno su u teškoj situaciji da prođu skupinu, a u španjolskom prvenstvu su četvrti, sa sedam bodova manje od vodećeg Sociedada. U posljednjih mjesec dana skupocjena momčad Reala uspjela je pobijediti samo Inter, a izgubila je od Cadiza, Valencije, Alavesa te od Šahtara u Donjecku.

Real je ove sezone upisao čak pet poraza u 16 utakmica. Naravno, kada momčad igra loše onda se prvo mijenja trener. I doista, ostanak Zinedinea Zidanea na klupi Reala je jako upitan. No, ima i onih koji ne misle tako.

Nije trener za sve kriv

Zinedine Zidane pleše na rubu otkaza. Ispadne li sljedeći tjedan iz Lige prvaka, logično bi bilo da napusti Real. Siguran sam da i on zna da bi to bila jedina normalna odluka jer bi to bio povijesni debakl i jedan od najvećih neuspjeha u klupskoj povijesti. Real je klub za naslove u Ligi prvaka. Ispadanje u Europsku ligu nije za Kraljeve.

Nije isključeno da Zidane ode čak i ako Real uđe u osminu finala, a izgubi od Atletica u prvenstvu. Da, Zizou pleše na žici, ali je li zaista za sve on kriv? Je li Zidane kriv što su Ronalda zamijenili Mariano Diaz i Luka Jović? Je li Zidane kriv što Real nakon odlaska Ronalda nije doveo napadača svjetske klase – rekao je Juan Ignacio Garcia-Ochoa, novinar Marce koji prati Real.

A upravo u najčitanijem madridskom, a ujedno i španjolskom listu opet se na naslovnici špekulira s imenom čovjeka koji bi mogao ili trebao zamijeniti Zinedinea Zidanea. Prvi je kandidat najbolji trener bez posla trenutačno Mauricio Pochettino, kojeg već godinama povezuju s klupom Reala.

Bivši trener Tottenhama u isto je vrijeme i prvi kandidat za klupu Manchester Uniteda, pa bi ovo mogla postati utrka za njegovo dovođenje. Drugi kandidat kojeg ističe Marca je Raul. Legenda kluba trenutačno vodi Castillu, drugu momčad Reala, i njegov bi dolazak oduševio navijače. Legendarna “sedmica” omiljeni je nogometaš u srcima navijača Reala i to bi bila sjajna priča.

– Neću dati ostavku. Prolazili smo i prije kroz teške trenutke, prolazimo ih rezultatski i sada. To je realnost, ali idemo dalje. Imam dovoljno snage i vjere u svoje igrače. Pripremali smo se za ovu utakmicu kao da je finale Lige prvaka, igrali smo odlično u prvom poluvremenu, ali nismo zabili gol. Boli me način na koji smo primili prvi gol, ali mislim da konačni rezultat nije realan.

Od Alavesa nismo zaslužili poraz, ali od Šahtara jesmo. Teški su ovo trenuci za naš klub, ali moramo ostati ponosni i dostojanstveni – rekao je Zidane nakon poraza u Ukrajini.

Rezultatski je momčad ipak u dobroj situaciji. Idući tjedan joj u goste dolazi Borussia iz Mönchengladbacha i pobjeda Reala značila bi siguran ulazak u sljedeći krug Lige prvaka, a lako je moguće da Madriđanima i bod bude dovoljan. Budu li Real i Borussia igrali neodlučeno, španjolskoj momčadi bila bi potrebna pobjeda Intera nad Šahtarom. Ako Real na kraju bude treći u skupini, nastavit će natjecanje u Europskoj ligi. Bio bi to prvi nastup Reala u Europskoj ligi od 1994., kada se to natjecanje zvalo Kup Uefe. Tada je Real prošao prva dva kola, izbacivši lisabonski Sporting i moskovski Dinamo, a u osmini finala izbacio ga je iz natjecanja danski Odense.

Modrić: Teško je to objasniti

– Teško je to objasniti, pogotovo nakon igre u prvom poluvremenu, u kojem smo igrali prilično dobro i stvorili dosta prilika, ali ih nismo iskoristili. U teškoj smo situaciji, još je jedna utakmica do kraja i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Moramo biti pozitivni. Još uvijek imamo jednu utakmicu i borit ćemo se do kraja. Igramo kod kuće, a Real uvijek dobro igra kad mora pobijediti. No nije dovoljno o tome samo govoriti, moramo i na terenu pokazati što možemo – kaže Luka Modrić, “desetka” Reala i kapetan hrvatske reprezentacije.

– Kada suparnik povede, mi jednostavno izgubimo samopouzdanje i raspored na terenu i više ne igramo onako kao što smo igrali dok nismo primili gol. Trebamo naći rješenje za to. U takvim situacijama moramo biti čvršći i igrati bolje. Nedostaje nam kontinuitet dobrih igara koji smo imali. Sada u jednoj utakmici igramo sjajno, u dvije loše, pa u jednoj dobro, pa opet u dvije loše... Moramo to što prije promijeniti – zaključio je Luka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije