Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENING Hrvatsku reprezentaciju od jučer prate brojni japanski novinari

Zicovi špijuni u našem kampu

sp-15-04-txt.jpg
import
15.06.2006.
u 18:45

Stalno govorimo o nekakvim invazijama. Invazija Engleza na Frankfurt, invazija Hrvata na Berlin. E, sada smo doživjeli još jednu. Invaziju Japanaca na Bad Brückenau.

Toliko ih je došlo na trening Hrvatske da boli glava. Frajeri intervjuiraju sve. Novinare, navijače, trenere, igrače... Još malo i stabla će tražiti za razgovor. A glave im vire gdje god se okrenete. Iz grmlja, trave... "U boj, u boj, za narod svoj...", u njihove kamere navijala su trojica dječaka, a tribine su sve to pljeskom popratile.

Snimaju svaku pojedinost, kao da ih je u špijunažu poslao osobno Zico. Nikoga ne bi iznenadilo da umjesto kamere imaju rengen.

Kada je Niko Kovač napustio trening, potrčali su za njim rušeći sve pred sobom. Uopće nema dvojbi, snimili su što je s kapetanovim rebrima. Jednostavno nas je strah što će biti idućih dana do utakmice...

Trening je bio klasičan. Zagrijavanje po vlastitu izboru, a švicarski točno, u 10 sati, Cico je igrače okupio na centru. Kratak razgovor, pa istezanje. Čast da ga vodi dobio je Darijo Srna, a cijela ga je momčad nagradila pljeskom. Osim Nike Kovača, koji je trening završio ranije, nije bilo Ivice Olića. Ostao je u Berlinu na pregledima. Nakon toga, igrači su igrali međusobno podijeljeni u dvije skupine po petorica, da bi potom slijedila igra na četiri vrata, na pola terena. Prije toga je Robert Kovač otišao u svlačionicu.

Zaledili smo se, junak iz Berlina, koji je onako suvereno komandirao obranom, napušta trening. Njegovu poziciju preuzima Tokić, a u prvoj momčadi za Japan, sudeći po treningu, bit će Ivan Leko. Kada je uzimao navlaku igrača prve momčadi, Pletikosa i Tudor zadovoljno su se pogledali. Prijatelj im je u prvoj.

Trojka koja je zajedno od pionira Hajduka, igrat će na SP-u. Dječački su snovi ispunjeni... Dakle, na četiri vrata branila su trojica vratara, te kondicijski šef Vatroslav Mihačić, nekoć provjereni vratar Hajduka i Zagreba, s međunarodnom karijerom. Druga je momčad pobijedila s 8:6, barem tako nam je rekao Mihačić. Zabili su Pršo, Kranjčar, Srna, Tomas, Vranješ, J. Leko, Modrić, Balaban...

- Lako je njima kada imaju jednog više - žalio se Tomislav Butina. A taj jedan, nasreću, bio je Robert Kovač. Koji se vratio iz svlačionice i normalno završio trening do kraja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije