Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE DOBRO PROŠLO

Hrvata koji je odbio reprezentaciju žestoko izvrijeđali, išao posramiti velikana

Mario Hezonja
Foto: Dražen Brajdić
1/6
12.05.2020.
u 12:29

Kako je zbog pandemije koronavirusa NBA liga privremeno prekinuta, Hezonja vrijeme krati, osim treningom, igranjem Fortnitea u kojem je uistinu sjajan te korištenjem društvenih mreža gdje je ovaj put podigao puno prašine u ''mangupskoj'' namjeri ponižavanja ponajboljeg košarkaša svih vremena

Mario Hezonja jedna je od najintrigantnijih osoba u hrvatskoj košarci.

Ovo ljeto s Portlandom popisao je ugovor za ligaški minimalac. Hezonja je u Portland stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s New York Knicksima, za koje je igrao prošle sezone. 

Prije New Yorka, Hezonja je prve tri sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta proveo u Orlando Magicu koji ga je izabrao kao petog na draftu 2015. godine. Hezonja je u Blazersima uzeo dres s brojem 44, isti broj koji je u tom klubu nosio legendarni Dražen Petrović kada je 1989. godine postao prvi hrvatski igrač u NBA ligi. Ipak, kao ni Draženu, ni njemu ne ide najbolje u franšizi iz Oregona. I dok je veliki kapetan sreću pronašao odlaskom u Netse, gdje je stigao do All-Star brojki iako nikada nije zaigrao na susretu najvećih zvijezda NBA lige, Hezonja se još od dana u Orlandu muči kako bi opravdao svoj peti izbor na draftu. 

Kako je zbog pandemije koronavirusa NBA liga privremeno prekinuta, Hezonja vrijeme krati, osim treningom, igranjem Fortnitea u kojem je uistinu sjajan te korištenjem društvenih mreža gdje je ovaj put podignuo mnogo prašine u ''mangupskoj'' namjeri posramljivanja ponajboljeg košarkaša svih vremena i idola brojnih ljubitelja ovog divnog sporta kao i onih koji se LeBronu Jamesu dive za njegov doprinos zajednici i pomoći siromašnoj djeci, ponajprije iz njegovog Ohija. 

LeBron je objavio tvit kako ''ne postoji mjesto kao što je Madison Square Garden'', a Hezonja je uz sretni emotikon podijelio tu objavu jasno aludirajući na trenutak kada je blokirao LeBrona u posljednjim sekundama utakmice između Lakersa i svojih tadašnjih poslodavaca Knicksa te time donio pobjedu svojoj momčadi pred prepunim Gardenom.

Taj tvit izazvao je brojne reakcije, a osim onih koji su podijelili tu blokadu, u komentarima se našlo i onih koji hvale našeg igrača

– Kralju!
– Vrati se u Knickse!
– Mario, jedan od najvećih!

Dakle, ljubitelja tako poniznog i samokritičnog ''Super'' Maria ima, ali brojka uvreda ispod tvita višestruko je veća, a neke nećemo ni prenositi zbog opscenih riječi korištenih u tu svrhu. 

– Prodao si četiri dresa!
– Kakav promašaj od igrača!
– Zar ti nemaš prosjek od četiri poena po susretu?
– Loši igrači ovih dana očito mogu pričati što žele
– To ti je bio i jedini vrhunac karijere
– Klaun
– Vjerojatno nisi oprao ruke od kad si blokirao LeBrona. Sjedi!
– Dečko, začepi!

Što je iduće u karijeri za Hezonju? Teško je reći, možda povratak u Europu ne bi bio loše rješenje, gdje ga raširenih ruku čekaju navijači grčkog Panathinaikosa. Možda bi se tada Hezonja javio i izborniku Mršiću te bio na raspolaganju reprezentaciji. Podsjetimo, Hezonja nije igrao na Europskom prvenstvu 2017. godine, a nakon prozivki kapetana Ukića i pojedinih suigrača izjavio je kako nije mogao nastupati zbog ozljede. 

>>> Pogledajte što je Toni Kukoč rekao o Michaelu Jordanu


 

Komentara 2

BA
bakaslis
20:05 12.05.2020.

A kome fali 4.8 koševa Hezonje iz POR... Niti novinarima, trenerima a još manje navijačima Hrvatske.... Jednostavno nikog nije briga za njim... Lik ima svoj film, nek ima.... Totalno nebitna osoba

HA
Hanok
15:05 12.05.2020.

Cijeli tekst je teških kompleks. Hezonja se ne javlja HR novinarima i vidi se po ovome da to nekome JAKO smeta. Pa kaj, pustite dečka da živi na NBA minimalac, i to je skoro duplo više nego kaj bi imao u Europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije