Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TATA DAVOR, SIN DUJE

Zbog sraza tate i sina Čop vrte se janjci u Unešiću

'29.09.2012., stadion u Maksimiru, Zagreb - 1. HNL, 10. kolo, GNK Dinamo -  HNK Hajduk. Duje Cop. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
29.10.2013.
u 09:00

– Šalite se? Ma kakva prognoza, pa igra Dinamo protiv Zagore. Neću sad najavljivati golijadu, nisu ni oni blesavi, znaju igrati, tko zna kakav će biti teren – kaže Duje Čop.

Janjci su već spremni, čak i ako Dinamo pobijedi. Unešić će u srijedu \"gorit\". U Zagori očekuju nekoliko tisuća navijača, bit će to prava nogometna fešta, najavljuju Unešićani. A sraz s Dinamom u osmini finala Hrvatskog kupa imat će posebnu dimenziju zbog oca Davora Čopa i sina Duje na suprotnim stranama.

Sine, izbacit ćemo vas

– Duji sam već rekao da ćemo ih izbaciti. Jer, vidjet ćete, imamo odličnu momčad. Bit će gusto. Važno je samo da budemo pravi. Nećemo ih istući, ali igrat ćemo čvrsto. Zna se tko je favorit, ali u kupu su najčešća iznenađenja, pogotovo kad se igra samo jedna utakmica. Možda smo u stanju ostvariti novo. Za te utakmice se živi. Pitanje je s kakvom će momčadi Dinamo uopće doći – počeo je Davor Čop, trener Zagore.

A za koga će ostatak obitelji navijati?

– Sigurno za Zagoru – uza smijeh kaže Čop stariji.

– Nije bilo nikakve oklade. No oni mogu puno izgubiti, a mi ništa. Ako nas podcijene, bit će svašta...

Čop stariji zadovoljan je karijerom svog sina.

– Bio je ozlijeđen tri i pol mjeseca i to je sigurno utjecalo na razinu njegove izvedbe. Po povratku je odigrao nekoliko utakmica na svježinu. Znao sam da će doći krizni period. No vidi se da se vraća polako.

Ozljeda se dogodila u najgorem trenutku. Duje je baš očekivao poziv u reprezentaciju.

– Ma zaslužit će on to opet. Ne opterećuje se reprezentacijom. Njegova forma sada može samo ići uzlaznom putanjom. Može biti puno bolji.

Sluša li vaše savjete?

– Kad je bio mlađi, nije. Otkako je u seniorskom nogometu, češće me traži savjet i više sluša. Ali to je normalno – zaključio je Davor Čop.

Tata i sin nisu se kladili, ali kako prijeti otac, tako ni sin nije ostao dužan.

– Prvi put igramo jedan protiv drugoga. Nema oklade ni plaćanja janjaca, sve je na verbalnom prepucavanju. On kaže da će nas prebiti i izbaciti, a ja sam mu najavio da ćemo rušiti rekorde u visini pobjede i zabijenih golova. Ma neće igrati \"flaster\" na meni, ali siguran sam da nas neće tući – kaže Duje.

Možete li prognozirati ishod susreta?

– Šalite se? Ma kakva prognoza, pa igra Dinamo protiv Zagore. Neću sad najavljivati golijadu, nisu ni oni blesavi, znaju igrati, tko zna kakav će biti teren, a bilo je slučajeva kad je trećeligaš i izbacivao prvoligaša.

Brat će navijati za mene

Tata misli da će ostatak obitelji navijati za njega, Duje je uvjeren da će, primjerice, stariji brat biti na njegovoj strani.

– Naravno da će navijati za mene jer ću osvojiti kup, a Unešić, čak i kad bi nas izbacio, neće ga osvojiti.

Davor Čop rekao je da navija za Hajduk čak i kad igra protiv Dinama u kojem mu je sin.

– Ne znam ja za koga on navija. Ne, nije me zezao kad sam zabio gol Hajduku, zašto bi i zezao, mogao mi je samo čestitati. A ja ću uvijek rado zabiti, pa i Hajduku.

Tko je bolji napadač, tata ili vi?

– Ne znam, ali on je igrao četvrtfinale Kupa prvaka, a ja nisam, on je bio najbolji strijelac lige, a ja nisam... – iskreno kaže Duje koji se protiv Hrvatskog dragovoljca vratio zabijanju pogodaka, ali je i igrao odlično.

A da protiv tate u srijedu (14 sati) u Unešiću neće biti lako, govori i zadnji sraz ovih dvaju suparnika u kupu 2008. Tada je Dinamo slavio 2:1 u Unešiću, a u uzvratu je bilo glatko – 5:0.

>> Cro Čop: Nisam igračina, ni zvijezda. Djevojku nemam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije