Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIŠTA OD WENGENA

Zbog engleskih turista otkazana slavna utrka!

SUI, FIS Weltcup Ski Alpin, Wengen
EXPA/PIXSELL
11.01.2021.
u 16:46

Do otkazivanja je došlo jer je preko novogodišnjih praznika u švicarskom skijalištu bilo puno engleskih turista koji su sa sobom donijeli novi soj koronavirusa

Zbog velikih epidemijskih problema švicarskih organizatora otkazane su tri utrke Svjetskog kupa u Wengenu koje su se na Lauberhornu trebala održati predstojeći vikend. Odlukom lokalnih vlasti ove godine se neće održati skijaški klasik koji se u ovom slavnom švicarskom skijalištu organizira još od 1930. godine.

Što je sve otkazano i gdje će se održati zamjenske utrke predočio nam je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek prije nego što će organizirati premještaj hrvatske ekipe na drugo odredište:

- Natjecanja u Wengenu su otkazana pa je odmah došla informacija da će se, narednog vikenda u Kitzbuhelu, održati dva slaloma. Jedan njihov i jedan wengenski. A sljedeći vikend u Kitzbuhelu će se održati tri brze discipline, dva spusta i superveleslalom. Još uvijek se traži zamjena za još jedan spust jer su u Wengenu trebala biti dva.

Do otkazivanja je došlo jer su se hotelijeri u Wengenu suočili s velikim brojem zaraženih djelatnika. Naime, tijekom novogodišnjih praznika u ovom švicarskom skijalištu bilo je puno engleskih turista koji su, nažalost, sa sobom donijeli i novi soj koronavirusa koji se, kao što je poznato, širi 70 posto brže nego ovaj početni.

Za hrvatske skijaše to znači da se sele iz Švicarske u Austriju i da će ovaj vikend u Kitzbuhelu dva slaloma voziti Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega.  

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
21:15 12.01.2021.

Kako su ušli u Švicarsku? Ništa testovi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije