Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Završena druga smjena Sportskih igara mladih

SPortske
.
11.08.2011.
u 15:43

Nakon održane druge smjene INA Sportskih igara mladih mlade sportske snage iz Splita su dokazali kako se Split s pravom ubraja među gradove koji su dali veliki broj izvrsnih sportaša.

Najbolja ekipa u popularnom graničaru je ekipa "Bijači" iz Kaštela, dok je drugo mjesto pripalo "Kraljevima lopte" iz Zagreba. Broncu je kući ponijela ekipa  "Srećkovići" iz Požege.

U ženskom rukometu, kategoriji 1996. i mlađe zlato je otišlo u Sinj, ekipi "Glodavci". Srebro je pripalo Opatiji, a bronca RK Zrinski iz Čakovca. U istoj kategoriji u muškom rukometu najbolji je RK "Bice" iz Rijeke. Drugo mjesto pripalo je RK "Split" i treće Zagrebu.

U kategoriji 2000. i mlađe žene, ekipa iz Kaštela pokazala se kao najbolja. U finalu je pobijedila ŽRK "Darda". Treće mjesto pripala je ekipi "Vučići" iz Zagreba. U najmlađoj grupi u muškoj konkurenciji pobjeda je otišla u ruke rukometaša iz Matulja.Drugo mjesto "Školi rukometa Brod" iz Slavonskog Broda. I treće mjesto osvojila je ekipa "Vegeta" iz Šibenika.  

Prilikom dodjele medalja i pehara najboljima, Željko Babić pomoćni trener hrvatske rukometne reprezentacije je istaknuo kako se među ovim mladim nadama krije nova postava koja će Hrvatskoj donositi medalje s važnih sportskih događanja. "Imate priliku postati izvrsni sportaši. S puno truda i rada vjerujem kako ćete uspjeti u tome na zadovoljstvo svih nas", kazao je Babić.

Preko Facebooka do finala


Jednu od zanimljivijih priča ovaj put ispričala nam je ekipa Dream team iz Varaždina, kategorije 1996. i mlađi, koju čine rukometaši iz rukometnih klubova Ivančica Ivanec, Varteks Varaždin, RK Međimurje Čakovec, Ludbreg i RK Prelog. Naime, ovi dečki već godinama treniraju rukomet u svojim klubovima i čak osmorica iz ekipe je u mlađoj rukometnoj reprezentaciji te su i prošlih godina nastupali na igrama u različitim timovima.  Ove godine su se okupili preko Facebooka i dogovorili se da će u ovom sastavu po prvi put nastupiti na Igrama. I taj sastav in je donio sreću jer su, bez ijednog zajedničkog treninga, došli do Finala u svojoj kategoriji.  

Već sedmu godinu zaredom gđa Ljubica Vrbančić u Split dolazi kao voditeljica rukometnih ekipa. Iako je prošlih godina imala i po 2-3 ekipe, ove godine samo je jedna ekipa došla do finala i to ŽRK Zrinjski u kategoriji 1996. i mlađe.  "Djeci su Igre, kako oni kažu zakon i zbog toga radim to što radim. Ako djeca uživaju, onda uživam. Preporođena sam među mladima", objasnila je voditeljica razloge svog dolaska u Split. Budući da njene grupe svake godine bilježe dobre rezultate i ove godine nadaju se medalji, no naglašavaju kako su došle prvenstveno zbog druženja i mota Sportskih igara mladih.  

I Mađari žele Igre

Nakon što su se ove godine Sportske igre mladih po prvi put održale i u Bosni i Hercegovini u kojoj je nastupilo oko 11.000 djece i druge susjedne zemlje poželjele su ovu sportsku manifestaciju i u svojoj zemlji. Bosanskohercegovački političari koji su upoznati s projektom i njegovim glavnim ciljem, u razgovoru sa stranim diplomatima, Igre su opisale kao projekt koji može doprinijeti poboljšanju situacije u BiH kao i razvoju međuljudskih odnosa između triju strana.

Projekt Sportskih igara mladih i u drugim zemljama dobiva punu potporu, a posebno u Mađarskoj. Tijekom svog posjeta Splitu i Sportskim igrama mladih Marton Vajna, savjetnik predsjednika Republike Mađarske za vanjsku politiku, čestitao je Organizacijskom odboru Sportskih igara mladih na odličnoj ideji, kao i njenoj provedbi neskrivajući želju da i Mađarska postane zemlja domaćin ove najveće sportske amaterske manifestacije.

"Fair play i prijateljsko natjecanje najmlađih generacija doprinosi tako potrebnom pomirenju i miru na Zapadnom Balkanu, dok je moto "Živi život bez droge" svjedok vaše velikodušne posvećenosti djetinjstvu bez ovisnosti u kojoj sport predstavlja poželjnu alternativu", kazao je, između ostalog, Vajna naglašavajući kako projektu daje punu potporu u nastojanja da se širi i dalje na zemlje regije.

Slaven Marić, dopredsjednik Organizacijskog odbora INA Sportskih igara mladih čestitao je svim sudionicima koji su se istinski borili za titulu najboljega. Između ostalog, Marić je kazao "Igrama je uvijek bilo važno da se družite i zabavljate, zato želimo da se svi, bez obzira na rezultate, doma vratite s osmijehom na licu jer ste upoznali nove prijatelje. Budite ponosni jer ste dijelom najljepše sportske priče!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije