Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR T. DASOVIĆA

Zaustavite Kevina, ovo mu je već peti fatalni europski kiks!

Zagreb: Dinamo i West Ham susreli se u 1. kolu Europske lige
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
16.09.2021.
u 21:03

Nažalost, Dinamo u ovom trenutku nije ni sjena one momčadi koja je prije pola godine nokautirala Tottenham i bila europski hit.

Ovako na prvu, bez puno kopanja po web-tražilicama i prevelikoga naprezanja moždanih vijuga, svakome Dinamovom navijaču sinoć su pred očima iznova zatitrala barem četiri kiksa rođenoga kiksera Kevina Theophilea-Catherinea.

Nabrajamo ih taksativno: protiv Tottenhama (0:2) u Londonu kada je isporučio loptu strijelcu Kaneu, protiv Villarreala u Zagrebu (0:1) kada je igranjem rukom skrivio kazneni udarac, protiv Cluja u Rumunjskoj (pobjeda plavih na penale 8:7) kada je skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton, te protiv Šahtara u Zagrebu (3:3) kada je skrivio fatalni penal u sudačkoj nadoknadi.

Tako ovaj Theophileov poklon West Hamu u 21. minuti zapravo možemo okarakterizirati kao Kevinov "običan dan u uredu" ili jednostavno modus operandi braniča iz Saint-Brieuca. Nogometaša klecavih koljena koji navodno Dinamo košta najmanje 800.000 eura godišnje. I čijim bi brljotinama napokon netko u Dinamu trebao stati na kraj.

Zagreb: Dinamo i West Ham susreli se u 1. kolu Europske lige
1/11

Nažalost, Dinamo u ovom trenutku nije ni sjena one momčadi koja je prije pola godine nokautirala Tottenham i bila europski hit. Njezina su nekadašnja borbena moć i ubojitost prekriveni debelim slojem hrđe i njezine slabosti u svakoj iole zahtjevnijoj zadaći nezadrživo isplivaju na površinu. Ovakav Dinamo još uvijek je dovoljno jak za Osijek, Lokomotivu i Šibenik, a već protiv Moldavaca, a onda i protiv Engleza, pokunjeno staje u svoje objektivne europske okvire. On je i sinoć protiv West Hama bio tek simpatični, ambiciozni, nadobudni sparing-partner. Koji je već u prvoj utakmici grupne faze Europske lige primio više pogodaka (2) nego u svih šest utakmica EL-a prošle jeseni (1).

Tako ćemo do kraja europske jeseni gledati Dinamovu grčevitu borbu za treće mjesto u skupini i novo prezimljavanje, koje pokraj Belgijaca i Austrijanaca možda i nije nerealno, uz nekoliko važnih preduvjeta: pronaći lijevoga beka, pronaći napadača koji ponekad uđe u šesnaesterac i ponekad zabije gol, i neizbježno – odmarati Theophilea kad god je moguće.

>>> Policija čuva 2000 navijača West Hama

Komentara 32

FR
freeshooter
22:06 16.09.2021.

Je, istina je , niti sjena, a igrača je devet istih, no nema Zokija, trener koji zna i koji čini razliku...imali smo atomski Dinamo...

Avatar zagorac2
zagorac2
00:18 17.09.2021.

sa Krznarom cemo samo padat, nije on Mamic i stvarno nam treba neki kvalitetan trener

RE
RedTree
21:26 16.09.2021.

Ok, fali Majer i Dinamo je bio u boljoj formi, ali to ne mijenja činjenicu da je tada Tottenham u Zagreb došao laganini podcjenjivački nakon prve dobre utakmice za njih, što im odbilo o glavu. Tu je West Ham bio oprezniji i kao da dinamo malo pročitan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije