Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILA SE

Zanosnoj Jani Fett nudili su filmske i manekenske uloge, ali ona razmišlja samo o tenisu

Jana Fett
Foto: Instagram
1/9
15.05.2021.
u 10:00

– Preboljela sam koronu u prosincu, ali dobro me udarilo, 10 dana sam se mučila. Moguće je da sam je dobila od mame jer ona mora raditi, a u kontaktu je s puno ljudi.

Vrbovčanka, a zapravo već dugo Zagrepčanka Jana Fett (24) na sebe i svoj raskošni teniski talent skrenula je pozornost igranjem juniorskog finala Australian Opena (2014.). Nakon toga nekoliko puta se primicala vrhu (2017. je bila 97. na svijetu), ali su je ozljede (zapešća) ponovno udaljavale. Sada se vratila u Top 200 i sa slatkom neizvjesnošću ulazi u dio sezone koji bi trebao donijeti njezinu potpunu afirmaciju.

Za bolski turnir tenisačica (od 7. do 12. lipnja) dobit će pozivnicu, ali...

– Drago mi je da će se bolski turnir održati. To mi je jedan od najdražih turnira, i zbog odlične organizacije, i zbog ozračja koje tamo vlada, i zbog prirodnog okruženja koje je predivno. Već dugo ondje naslov nije osvojila nijedna od hrvatskih tenisačica pa ćemo se Ana Konjuh i ja ove godine potruditi da dođemo barem do finala – kaže.

Muči je desna ruka

No sve te najave treba uzeti uvjetno. Bol je, naime, u drugom tjednu Roland Garrosa pa, ako vi u Parizu ostanete malo dulje – onda ništa od dolaska na Brač?

– Pa, zato se ja nadam da neću doći u Bol, ha-ha... barem ne ove godine, ali vidjet ćemo. Direktor bolskog turnira Feliks Lukas svjestan je situacije i znam da bi mu u jednu ruku bilo drago da ne dođemo jer to bi značilo da smo u drugom tjednu Roland Garrosa.

Za koji se vi tek trebate izboriti, igrat ćete kvalifikacije?

– Da, ja sam u kvalifikacijama i drago mi je da mi je plasman to omogućio.

Kako se inače osjećate u posljednje vrijeme, jeste li riješili problem sa zapešćem?

– Još malo. Sad me muči desna ruka, prije je bila lijeva. Mogu igrati bez problema, ali ne smijem se previše opteretiti. Zato sam odustala od nastupa na WTA 250 turniru u Beogradu sljedeći tjedan. Želim se odmoriti nekoliko dana, a potom se što bolje pripremiti za Pariz.

Vidimo da malo rjeđe nastupate, to je pretpostavljamo zbog toga?

– Da, pogotovo je nezgodno na zemlji kad su lopte teške, posebno nakon što padne kiša. Tad zna zaboljeti.

Zbog čega se to događa, što kažu doktori?

– Ni oni sami ne znaju točno. Otići ću ovih dana kod jednog doktora pa ćemo vidjeti kakvo je njegovo mišljenje. Nisam ja jedina s tim, slične probleme sa zapešćem ima puno igrača i igračica. Od toliko udaraca u zglobu se nakupi malo vode pa treba odmoriti koji dan. No ide nabolje i mislim da ću definitivno biti spremna za Pariz.

Ponovno surađujete s Goranom Prpićem kao trenerom, koji vam je ovo put?

– Treći. Nadam se da će biti treća – sreća. Devet mjeseci surađujemo u ovom trećem turnusu, odlično se slažemo, dobro radimo i mislim da se vidi napredak u igri. Uvjerena sam da će se to osjetiti i na rezultatima.

Polako se vraćate u svjetski vrh, ušli ste među prvih 200, pretpostavljamo da vam je cilj vratiti se u Top 100?

– Da, definitivno glavni cilj mi je vratiti se u Top 100, a onda ćemo vidjeti kako dalje.

Želi odigrati sve Grand Slamove

U poretku igračica do 25 godina na 74. ste mjestu, dakle među vršnjakinjama i mlađima ste već u najboljih 100?

– Razina kvalitete se značajno podigla, sve cure igraju odličan tenis, sve su željne igrati nakon onakve prošle godine i mislim da se kvalitetno igra na svim razinama, od najjačih WTA turnira do onih ITF-ovih. Tako da smo sve tamo, sve se borimo, mislim da sam ja u dobroj formi i da ću to pokazati.

Koji su vam ostali ciljevi u sezoni?

– Voljela bih odigrati sve preostale Grand Slam turnire jer oni donose najviše bodova. U Wimbledonu ću sigurno nastupiti, a za US Open ćemo vidjeti. Nadam se da ću ga dobrim rezultatima na prethodnim turnirima zaslužiti.

Kako ste se nosili s koronom?

– Preboljela sam je u prosincu, ali dobro me udarilo, 10 dana sam se mučila. Moguće je da sam je dobila od mame jer ona mora raditi, a u kontaktu je s puno ljudi. I tako je ona bila nešto bolesna, ali nije mislila da ima koronu, nije znala. Kad sam bila kod nje, ona je bila dobro, ali kad sam se ja vratila u Zagreb, ona je shvatila da zapravo ima koronu. Potom sam i ja dobila simptome. Deset dana imala sam temperaturu, brzo sam se umarala, nisam trenirala dva tjedna. No vratila sam se brzo jer srećom nisam imala nikakvih posljedica. U međuvremenu sam se cijepila, prije tjedan dana dobila sam prvu dozu.

Što je s Fed kupom, naše tenisačice nisu toliko slabije od tenisača da bi godinama tavorile u zoni, za razliku od muških koji igraju finala?

– Ove godine nismo nastupale, a ja se nadam da ćemo se sljedeće godine posložiti i da ćemo napokon proći skupinu. Iako je ta naša skupina uistinu teška. Slažem se da nam muški mogu biti uzor i nadam se da ćemo im se uskoro pridružiti u najkvalitetnijem razredu – zaključuje ova teniska krasotica kojoj su već nudili filmske i manekenske uloge, ali ona je to odbila. Zasad joj u glavi samo – tenis!

>> Pogledajte veliki razgovor s legendarnim Robertom Prosinečkim

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Travno221
14:55 15.05.2021.

Zbilja je zgodna naša Jana. Jedna od najzgodnijih tenisačica na Touru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije