Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Na rubu

Zaklada Nema predaje donirala 20 tisuća kuna Vukovarskim leptirićima

– Ovaj logopedski set koristi oko 50 djece koja su bila na listi čekanja za logopeda. To nam zbilja puno znači i zahvaljujemo još jednom na donaciji – rekla je predsjednica udruge Viktorija Matin
23. ožujka 2021. u 19:13 0 komentara 58 prikaza
Foto: Zaklada Nema predaje

Zaklada Nema predaje pomaže Udruzi Vukovarski leptirići za kupovinu potrebnih logopedskih aparata i sredstava, stoji na službenoj web-stranici Zaklade.

Udruga Vukovarski leptirići nastala je 2011. godine, a osnovana je od strane pet roditelja i obitelji koje su svojoj djeci željeli osigurati potrebne terapije. U to vrijeme u istočnom dijelu Hrvatske nisu postojale takve terapije za djecu s teškoćama u razvoju, a pred udrugom je bio zahtjevan put. Danas udruga ima obnovljen objekt, kabinete za rad s djecom, senzornu sobu i ostale sobe za brojne programe. Udruga ima 36 zaposlenih djelatnika, a sudjeluje i u borbi za prava djece s teškoćama u razvoju. U programima udruge sudjeluje oko 180 djece.

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino NEXT GENERATION Veliko priznanje za Dinamo i hrvatski nogomet: Mladi talent 20. najbolji na svijetu

Zaklada Nema predaje izabrala je Udrugu Vukovarski leptirići kao jednu od udruga za dodjelu donacija na prvom natječaju zaklade održanom u prosincu 2020. godine. Zaklada je tom prigodom udruzi iz Vukovara dodijelila iznos od 20.000 kn za kupovinu dodatnog logopedskog seta kako bi se terapija omogućila za što veći broj djece koja su na listi čekanja i ne mogu redovito sudjelovati u terapijama.

Udruga u kabinetu sada ima dva takva digitalna logopedska seta koji je neophodan za terapiju djece s poremećajima izgovora. Takva terapija, između ostaloga, kod djece poboljšava pamćenje, govor, socijalnu komunikaciju i druge važne vještine.

– Ovaj logopedski set koristi oko 50 djece koja su bila na listi čekanja za logopeda. To nam zbilja puno znači i zahvaljujemo još jednom na donaciji – rekla je predsjednica udruge Viktorija Matin.

BOLJE OD OČEKIVANOG FOTO Nakon stravičnog loma Goričin dragulj objavio fotografiju iz bolnice

Podsjetimo, Zaklada Nema predaje u prosincu je održala natječaj koji je za cilj imao osigurati financijsku pomoć udrugama kojima je potrebna potpora, a čiji se programi, aktivnosti i zamolbe odnose na konkretna područja u kojima zaklada pomaže.

Svi zainteresirani koji žele pomoći donacijama Udruzi Vukovarski leptirići mogu se informirati OVDJE.

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.