Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir

Bravo plavi! Dinamo novom pobjedom odjurio u euro proljeće

Bravo plavi! Dinamo novom pobjedom odjurio u euro proljeće
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.11.2018. u 22:52

Dinamo je nakon 49 godina izborio proljeće u Europi. U 4. kolu Europske lige plavi su u Maksimiru pobijedili Spartak iz Trnave s 3:1. Uvjeti za igru bili su otežani jer se uoči dvoboja spustila magla.

No Bjeličina družina igrala je sjajno i još jednom svlada slovačku momčad. Strijelci za Dinamo bili su Gojak (22.), Kadlec (36.) koji je zabio autogol, te Oršić (79.). Spartak je smanjio u 63. minuti sjajnim pogotkom Čanturišvilija.

>> Pogledajte galeriju, ovi transparenti BBB-a su se istaknuli: Evo kome su posvećeni

Dinamo Spartak
1/10

Dinamo je prvi s 12 bodova ispred Fenerbahçea (7), Spartaka (3) i Anderlechta (1). 

Plavi su pred sobom imali veliku zadaću koju su uspješno odradili. Za proljeće u Europi bio im je potreban barem bod protiv Spartaka, ali sada s pobjedom mogu mirnije čekati dvoboj kod Fenerbahçea (29. studenog).

U 22. minuti Oršić je vratio povratnu loptu, Gavranović je proslijedio do Gojaka koji zatresao mrežu Spartaka. Dinamo je nastavio pritiskati što se isplatilo 14 minuta kasnije kada je Gojak ubacio s desne strane i prisilio Spartakova branič Kadleca da zatrese mrežu svoje momčadi. Dinamo je poveo s 2:0!

Plavi su nastavili pritiskati i u nastavku. U 57. minuti Dinamo je izveo kontranapad, ali Gavranović nije bio priseban u završnici. Pokušao je prebaciti vratara Hudija, a lopta je otišla pored vrata.

Spartak je u 63. minuti smanjio na 2:1 golom Čanturišvilija. Dinamovu pobjedu je u 79. minuti pogotkom potvrdio Oršić nakon sjajne asistencije Petkovića.

>> Pogledajte sjajno ozračje na maksimirskim tribinama

Dinamo je osigurao proljeće, a sada može juriti prvo mjesto kako bi u prosincu u ždrijebu bili nositelji i možda dobili nekog lakšeg suparnika. Prvo mjesto u skupini donosi i veću zaradu.

Većini Dinamovih navijača večeras je bila povijesna utakmica, ali Nenad Bjelica drugačije je razmišljao.

- Povijesne utakmice očekujem na proljeće, time sam sve rekao - kazao je uoči dvoboja Dinamov trener. Želja mu se ostvarila.

U drugom susretu 4. kola D skupine Europske lige Fenerbahçe je u Istanbulu pobijedio Anderlecht sa 2:0 i ostao u igri za prolaz u drugi krug natjecanja, Belgijska momčad ostala je bez izgleda za prolaz.

Junak utakmice bio je francuski nogometaš Mathieu Valbuena koji je zabio prvi pogodak u 71. minuti, a potom je tri minute kasnije asistirao za drugi gol Švicarcu Michaelu Freyu za 2:0. Gosti su u 79. minuti ostali s igračem manje, Bakkali je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. 

Antonio Milić je odigrao cijeli susret za Anderlecht, dok Ivan Santini nije ulazio u igru.

Poredak skupine D: Dinamo 12, Fenerbahçe 7, Spartak 3, Anderlecht 1 bod.

Komentara 104

HL
Hladan
20:47 08.11.2018.

A koji HTV kanal prenosi utakmicu? Nijedan? E kad mi idući put moj 169 godišnji susjed opet kaže kako svi moramo plaćati pretplatu reći ću mu da nismo svi fosili koji se palimo na Dobro Jutro Hrvatska i Plodove zemlje!!

Avatar Analytic
Analytic
20:43 08.11.2018.

"Spustila se gusta magla iznad Zagreba..."....Ajmo Dinamoooo!!!

DU
Deleted user
19:25 08.11.2018.

Ajmo Modri!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije