Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA STARTA 325. PUT

Zadnja potraga za olimpijskom formom danas u Schladmingu

Ivica Kostelić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.01.2014.
u 11:37

– To nije mjesto gdje Ivica dobro skija pa se pomalo i bojim ishoda u Schladmingu. No možda ispadne drugačije. Uostalom, i Wengen i Kitzbühel bili su njegovi “domaći tereni” pa vidite kako je ispalo – kaže Vedran Pavlek.

U svom 325. startu u Svjetskom kupu Ivica Kostelić pokušat će večeras u Schladmingu (17.45 i 20.45) izboriti prijeko potreban dobar slalomski plasman. Nije mu nužan samo radi povratka u najjaču slalomsku skupinu (trenutačno je po WCSL bodovima 9.) nego i radi vrlo važne vjere u sebe za olimpijski nastup u Sočiju.

S obzirom na to da Ivica neće nastupati u St. Moritzu, posljednja prilika za podizanje morala bit će utrka s koje nema puno lijepih uspomena. Ivica u Schladmingu nikad nije pobijedio, prošle sezone bio je peti, a najbolji su mu plasmani treća mjesta 2002. i 2009. Između 2004. i 2007. četiri puta nije uspio završiti utrku. Jednom (2005.) pao je pred ciljem, a 2004. teško je ozlijedio ligamente koljena.

I kako nakon svega što mu se događalo očekivati neki preporod? Kako u situaciji za koju ne pronalazi rješenja pa se i javno žali na servisere skijati bolje? Pitamo to direktora reprezentacije Vedrana Pavleka.

– Istina, to nije mjesto gdje Ivica dobro skija pa se pomalo i bojim ishoda u Schladmingu. No možda ispadne drugačije. Uostalom, i Wengen i Kitzbühel bili su njegovi “domaći tereni” pa vidite kako je ispalo. Da barem bude među deset, da vidi da može dobro skijati.

Vidi li on izlaz iz situacije?

– Može mu dobro doći pauza nakon Schladminga i nekoliko dana na moru, da zaboravi ovo sve, da se proba isključiti. Njegov otac i trener Ante od malih mu je nogu usadio da su Olimpijske igre nešto najviše u sportu i ne sumnjam da će Ivica za Soči izvući i posljednji atom snage. Ja pak vjerujem da će se on vratiti na veliku scenu kada to bude najvažnije – zaključio je Pavlek.

Umjesto Natka Zrnčića Dima današnji će noćni slalom voziti Matej Vidović (20) kojem će to nakon niza dobrih nastupa u Europskom kupu biti debitantski nastup u Svjetskom kupu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije