Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borna Ćorić

Zadar nas je 2016. nosio, bit će tako i ovaj put s Amerikancima

10.09.2018.
u 10:22

Uvijek nosim mobitel sa sobom, ali ne koristim ga za vrijeme meča. Ne gledam poruke, mislim da se to i ne smije - kaže Borna

Borna Ćorić vratio se iz New Yorka gdje je na US Openu postigao dosad najveći uspjeh na Grand Slam turnirima. Igrao je u osmini finala i izgubio od Del Potra. No. žalio se i na ozljedu zadnje lože. Je li s tim sve u redu?

- Jest. Reda radi išao sam to snimiti, ali vidi se da nije ništa strašno, samo sam istegnuo mišić. Trebalo mi je nekoliko dana odmora, što sam sebi i priuštio, a u petak sam počeo s kondicijskim treninzima jer sam fizički prilično pao. Od nedjelje krećem i s tenisom - kazao je Borna u razgovoru za Večernji TV.

>> Pogledajte Bornu Ćorića na Večernji TV-u

A što kažete za Čilića, jeste li gledali njegov meč s Nishikorijem?

- Nisam gledao taj meč, nisam toliki teniski fan da gledam tenis u slobodno vrijeme, ali sam doznao kako je bilo. Šteta, Marin je mogao to dobiti. Gledao sam ga u prva dva kola, igrao je fantastično. No, ako je nešto pozitivno u svemu tome, Marin će prije vratiti i moći će se kvalitetno pripremiti za Davisov kup.

Ne gledam mobitel dok igram

Marin je bio prilično nervozan, čak mu je na kraju meča ostao mobitel na terenu...

- Mobitel mu je očito ispao iz džepa, nije ga dobro zatvorio.

Mogu li igrači u pauzi malo pogledati SMS poruke?

- Uvijek nosim mobitel sa sobom, ali ne koristim ga za vrijeme meča. Ne gledam poruke, mislim da se to i ne smije. Ionako ne volim previše biti na tom mobitelu, kad igram tenis pogotovo. To mi je slobodno vrijeme od mobitela.

Pobjeđivali ste Nadala, Murraya, sad i Federera, kad će na red doći Čilić (0-7) i Đoković (0-2)?

- Ne znam, nadam se da će uskoro prestati igrati, ha, ha... (Đoković ima 31, Čilić 29 godina - op. a.). To su zaista vrhunski igrači, nije lako s njima izlaziti na kraj. S Novakom sam igrao dva puta, no s Marinom puno više. Četiri puta smo igrali u tri seta, uvijek su to bili sjajni mečevi, ali na kraju je pobjeđivao on. Presudilo je iskustvo.

U ponedjeljak stižete na 18. mjesto ATP liste. Jeste li zadovoljni time?

- Jesam. Na neki način to je nagrada za prvih devet mjeseci ove godine u kojima sam igrao jako dobro, iako uvijek može i bolje. Napokon imam neku konstantu, ne događa mi se više da izgubim po pet-šest prvih kola zaredom. Dobro se osjećam na terenu, zdrav sam, mislim da radim jako dobro. Ove se godine nisam usredotočio toliko na plasman nego sam više ispravljao neke tehničke detalje u igri. Odigrao sam manje turnira da bih bio svježiji i spremniji. Idemo dalje, nije mi cilj bio biti 18. na svijetu. Do kraja godine odigrat ću još pet turnira a branim samo 90 bodova, tako da mogu još puno napraviti.

1/5

Uskočiti u Top 15?

- Bilo bi to jako lijepo.

Suradnja s Piattijem i Schneiderom očito daje rezultate?

- Jako sam zadovoljan. Piatti je okupio veliki tim, nije lagano kontrolirati da svaki kotačić radi, ali zasad nam dobro ide. A Kiki, kojega znam otprije, sjajno se uklopio u to.

Volim veliku pozornicu

Da li vam pri tome i Ljubičić poneki savjet?

- Teniskih ne puno s obzirom da imam dva teniska trenera, pa nema potreba za tim. Ali puno razgovaramo o nekim drugim temama, s obzirom da je Ljubo moj menadžer...

Sljedeći tjedan nas očekuje polufinalni dvoboj Davisova kupa s Amerikancima u Zadru. Naša će se reprezentacija okupiti u nedjelju. Kakvi su nam izgledi da se opet plasiramo u finale?

- Dobra je vijest da njima neće igrati Isner i zbog toga smo mi blagi favoriti.

No, Sock i Johnson također su osvajali turnire na zemlji. Amerikancima to nije strana podloga?

- Ja čak mislim da je Socku zemlja najbolja podloga. No, i meni je, pa ćemo vidjeti tko će biti bolji. Oni su u prednosti jer imaju četvoricu igrača koji mogu igrati na prvoj i na drugoj ploči, dok kod nas više-manje to moramo odraditi Čilić i ja.

>> Pogledajte Hrgovićev ulazak u ring uz Thompsona koji je pjevao Geni, geni kameni

Pri čemu su Sock i M. Bryan čak i jači par od kompletne braće Bryan. Evo osvojili su i drugi Grand Slam naslov zaredom?

- To je fantastičan par, ali i mi smo tu jaki, imamo 10-0 u nizu, vratio se Mate Pavić. Nadam se da ćemo svi biti na razini, da ćemo pobijediti Amerikance i da ćemo osvojiti Davisov kup. Imali smo 2016. priliku, nismo uspjeli, ali sad imamo novu priliku.

Podrška navijača u Zadru ne bi smjela izostati?

- Igrao sam 2016. ondje i to u petak, najlošiji dan jer ljudi još rade, i bile su pune tribine. Vjerujem da će tako biti i ovaj put. Nama to puno znači, osobito meni. Volim veliku pozornicu, volim igrati pred puno ljudi. Tko god može, neka dođe!

Vama vrhunskim tenisačima mnogi zavide: putujete po svijetu, obiđete mnoge gradove. Koliko uistinu stignete vidjeti od toga?

- Ne puno, evo ja u New Yorku nisam stigao otići do Manhattana. Na manjim turnirima je to lakše. No, ne mogu se žaliti, dobro živim, vidim puno gradova, upoznajem nove ljude i - radim ono što volim.

Komentara 4

Avatar komentatorx
komentatorx
12:21 10.09.2018.

Sve nade polažem u Bornu, od Čilića se ne može više očekivati. Čilić nikako da se sastavi sa živcima a i limitiran je kao igrač za najviše dosege.

Avatar southman
southman
13:31 10.09.2018.

Čilić će Johnsona razbit ali će ako uđemo u nedjeljni dvoboj sa 2:1 za nas od Socka pod pritiskom spušit ! Znači Borna i par moraju svoje dobit.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
15:43 10.09.2018.

Uvijek jedni te isti gradovi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije