Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU Medveščak s 3:2 pobijedio Toja Olimpiju

Za prolaz Medvjedima treba još jedna pobjeda

26.02.2009.
u 10:11

Žibretovim pogotkom u 2. minuti produžetka hokejaši Medveščaka s 3:2 pobijedili su igrače Toja Olimpije u prvoj utakmici četvrtfinala Slohokej radio Center lige. Iako su dvaput gubili (0:1 i 1:2), medveščakovci su velikom upornošću došli do važne pobjede.

– Moji igrači pokazali su velik karakter u ovoj utakmici. U prvih 30 minuta imali smo više šansi, no gostujući vratar Pintarič briljantnim je obranama uvukao nervozu u našu momčad. Ipak, uz malo sreće na kraju smo pokazali da smo bolji sastav – rekao je trener Medveščaka, Kanađanin Mike Shea.

Najveći pljesak 500-tinjak gledatelja dobio je strijelac odlučujućeg pogotka Veljko Žibret.

– Drago mi je da sam baš ja postigao odlučujući pogodak u ovako infarktnoj utakmici. U subotu idemo po odlučujuću pobjedu u Ljubljanu – najavio je Žibret.

Važnu ulogu u sinoćnjem slavlju imao je i Dejan Žemva, koji je pogodio za 2:2.

– Kao i mnogo puta dosad, vratili smo se iz rezultatskog minusa. To je dokaz da smo jak sastav koji ima karakter i dobru glavu – rekao je Žemva.

Gostima iz Ljubljane pak ostaje nada da će pobijediti u subotu kod kuće te izboriti treću, odlučujuću utakmicu.

– Pružili smo odličan otpor te izgubili zbog nekoliko glupih pogrešaka na kraju. Ipak, dokazali smo sebi da možemo parirati Medveščaku. Vjerujem da u drugoj utakmici možemo pobijediti – rekao je igrač Toje Pance Žiga.

U drugoj utakmici četvrtfinala Triglav je jučer na gostovanju u Mariboru svladao Stavbar 3:2. Medveščaku i Triglavu sada treba još samo jedna pobjeda za prolaz u polufinale, gdje ih čekaju prve momčadi Olimpije i Jesenica, koje se priključuju iz EBEL (austrijske) lige.

– Bilo bi dobro pobijediti Toju Olimpiju već u sljedećoj utakmici u subotu pa da imamo četiri dana odmora do susreta s Tilia Olimpijom – najavio je Žibret.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije