Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali nogomet

Za odlazak na EP uzimamo godišnji

12.10.2019.
u 11:15

Već u startu nas je dočekala vijest da u našoj skupini ima jedna momčad manje. Naime, Alžirci nisu uspjeli dobiti vizu i oni na kraju neće sudjelovati

Hrvatska reprezentacija u malom nogometu stigla je na otok Kretu gdje danas počinje drugo Svjetsko prvenstvo. Domaćin je grad Rethimno, a montažni stadion nalazi se na gradskoj plaži.

Vrijeme je ugodno, za razliku od lani kada se igralo po visokim temperaturama u Lisabonu.

Već u startu nas je dočekala vijest da u našoj skupini ima jedna momčad manje. Naime, Alžirci nisu uspjeli dobiti vizu i oni na kraju neće sudjelovati. Kako taj dan ne bi ostali bez utakmice dogovorili smo prijateljski susret sa Slovacima – rekao je Marko Pavlović, kapetan reprezentacije, jedan od četvorice, uz Pagadura, Škibole i Vojnoviča, koji su igrali prošle godine u Portugalu.

Većina igrača od lani nije mogla ići ili zbog posla ili nekih drugih privatnih razloga. Znate, mi smo većinom amateri ili studenti kojima mali nogomet ili nogomet nije prioritet u životu.

I ja sam morao uzeti godišnje za ovo putovanje. Bio sam malo “tanak” s danima jer sam većinu godišnjeg potrošio na odlazak na Bali – istaknuo je Pavlović, kojeg se ljubitelji maloga nogometa sjećaju s turnira Kutija šibica kada je 2016. osvojio prvo mjesto igrajući za Pizzeriju Stari Zagreb Borongaj lugovi.

Igrao je Pavlović dugo godina za Futsal Dinamo, igrao je i veliki nogomet, posljednje u Novom Marofu.

– Kad se sjetim dana u Futsal Dinamu, podrška s tribine sigurno mi najviše nedostaje jer nijedan klub u Hrvatskoj nema takve navijače. Sretan sam jer sam bio dio ovog velikoga projekta koji još traje i upoznao sam puno dobrih ljudi koji vole svoj klub. U ono vrijeme na Maksimir je dolazilo 500-600 ljudi, a nas je pratilo po 2-3 tisuće i mislim da je to u svijetu prava rijetkost – istaknuo je Pavlović.

Hrvatska večeras (22 sata po hrvatskom vremenu) igra prvu utakmicu na SP-u, a suparnik nam je Turska.

– Ne znam puno o njima, ali znam da odmah na startu moramo pobijediti ako želimo osminu finala. Ne smije nam se dogoditi kiks kao lani kada smo u prvom kolu izgubili od Angole. Za razliku od lani imamo mlađu, ali mislim kvalitetniju momčad – zaključio je Marko Pavlović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije