Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27 medalja na MI

Za dva zlata nadmašili učinak iz Francuske 1993.

'Croatia\'s coach Slavko Goluza during 23rd Men\'s Handball World Championship preliminary round match.January 15,2013. Foto © nph / Acero) *** Local Caption ***'
'nph / AlterphotosNordPhoto/PIXSELL'
30.06.2013.
u 21:27

Slavko Goluža je došao do svog prvog finala, ali je izgubio protiv Egipta 28:23.

Posljednji dan Mediteranskih igara u Mersinu hrvatski sportaši osvojili su dvije medalje. Rukometaši su osvojili srebro, a odbojkašice broncu. Ukupno su osvojili 27 medalja. No, to nije rekord, a drže ga prve Igre na kojima su hrvatski sportaši nastupili kao predstavnici Hrvatske. Te 1993. godine u francuskoj pokrajini Languedoc-Roussillon hrvatski sportaši osvojili su 34 medalje. Ali je sada postignut rekord po broju zlatnih medalja. U Mersinu su naši predstavnici osvojili 11 najsjajnijih odličja, dva više nego 1993.

Četiri sporta bez medalje

Ove godine imali smo 102 natjecatelja u 19 sportova. Rekordan broj sportaša imali smo 2001. u Tunisu (239). Zanimljivo je da smo u čak 15 od 19 sportova osvajali medalje. Odličje nismo osvojili samo u mačevanju, biciklizmu, odbojci na pijesku i skijanju na vodi. U nekim sportovima imali smo stopostotni učinak. Tako je svih četvero atletičara osvojilo medalje, a isto se dogodilo i u hrvanju, boksu, rukometu, jedrenju, ženskoj odbojci, plivanju, vaterpolu i veslanju.

Na tablici osvajača medalja smo deveti, što je pomak u odnosu na Almeriju (2005.) i Pescaru (2009.) gdje smo bili jedanaesti. Najbolji plasman nam je šesto mjesto iz 1993. godine. I treći put za redom smo slabije plasirani od Slovenije i Srbije.

Rukometaši su u finalu izgubili od Egipta (23:28). To je rukometašima bio peti finale na Mediteranskim igrama. Triput su osvojili zlato, dvaput srebro. Nakon što je na europskom i svjetskom prvenstvu te olimpijskim igrama osvojio broncu, Slavko Goluža sada je napokon došao do finala, ali ne i do zlata.

– Bili su bolji, brži u napadima. Nismo razvili našu igru, previše je stvari koje su na to utjecale. Egipat je bio bolji i zato je pobijedio. Imali smo priliku, ali nismo je iskoristili. Egipćani su igrali fantastično i zasluženo pobijedili – rekao je izbornik Slavko Goluža.

Nedostajao Stepančić

Najefikasniji u našem sastavu bili su Jerko Matulić sa sedam i Igor Karačić s četiri pogotka.

– Čestitam dečkima na velikom uspjehu, može misliti tko god što hoće. Nedostajali su nam igrači kao što su Špelić i Stepančić. Trebamo se ponositi time što smo postigli. Velik je to rezultat – rekao je Goluža.

>> Hrvatski rukometaši ostali bez zlata na Mediteranskim igrama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije