Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao je dinamo

Weber: Pao mi je kamen sa srca, Medvjedi: Ovu nismo smjeli izgubiti

Medveščak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
03.10.2014.
u 22:30

Pobjedu su donijeli Perkovich, Flood i Thomas, koji su redom zabijali, svaki u jednoj trećini

Lako bi se dalo zaključiti kako je potpisnik ovih redova prevrtljive naravi, jedne večeri zdušno navija za Dinamo, a druge protiv Dinama. Srećom, bilo bi to pogrešno, jer radi se tek o klubovima imenjacima, Dinamo iz Maksimira i onaj iz Latvije nemaju nikakve sličnosti. Jedan plavi, drugi crveni, čak ni sport nije isti... I nije sam, navijala je protiv kluba iz Rige (3:2) cijela Ledena dvorana, a osoba kojoj je bilo najviše stalo da Dinamo izgubi je - mozak igre plavih, coach. Malo je vjerojatno da bi zadržao posao da je i ovu utakmicu izgubio (sada je skor 4-9), palčevi su nakon niza poraza bili okrenuti prema dole. Srećom, njegov brod još plovi, a on drži kormilo...

- Pao mi je kamen sa srca! Pobjeda protiv Rige mi je olakšanje. Dečkima kažem kako moraju prvo naučiti hodati da bi mogli trčati. Još tražimo način kako do pobjeda i zato je ovo slavlje bilo veliko. Od vratara Brusta sam tražio da obrani sve što može i uspio je, on nas je održao na životu - kaže trener Chuck Weber.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Usporedbe radi, bivši trener Mark French je lani u ovo doba imao 20 bodova, a i on je tada loše startao. Weber ima tek nešto više od polovice te brojke - 12 bodova.

- Skupljati, skupljati, skupljati... To ponavljam. Bodove moramo dohvatiti kako znamo i umijemo. Pred nama je teška turneja, putujemo u Helsinki, Sankt Petersburg, Rigu i Moskovsku oblast i moramo se kući vratiti s plijenom. Slijedi lov! - dodaje coach.

Mark Flood, ovoljetno pojačanje i strijelac gola za 2:1, kaže:

- Trener pred nas nije stavljao nikakav ultimatum, ali nije nam trebao ništa ni govoriti, znali smo da Dinamo moramo dobiti. Bio je to triler na kraju, možda ne lijep za gledati, ali uspješan - kazao je Flood, a Perkovich, koji je zabio za 1:0 dodao:

- Bit će nam zabavno na turneji, to je prilika da se momčad još bolje upozna. Iza nas je loš start, ali od ove pobjede trebamo gledati na sezonu...

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MEDVEŠČAK - DINAMO RIGA 3:2

ZAGREB - Ledena dvorana Doma sportova. Gledatelja: 4000 Suci: Bjelov, Kiseljov, Gordenko, Tomilov.

Medveščak: Brust, Dekanich,Bjorkstrand, Murray, Glumac, Martinović, Flood, Pelletier, St. Pierre, Segal, Morrisonn, Hutchinson, Thomas, Anderson, Palushaj, Katic, Carle, Hedden, Wright, Perkovich.

Dinamo Riga: Sedlaček, Masalskis, Genoway, Porejs, Darzinš, Sotnieks, Skvorcovs, Saulietis, M. Redlihs, Sčastlivij, Pujacs, Cibulskis, Cipulis, Videll, Jelisejevs, Indrašis, Bukarts, Hossa, Meija, Upitis, Bičevskis.

Strijelci: 1:0 Perkovich (13.), 2:0 Flood (Pelletier, Hutchinson, 29.) PP1, 2:1 Meija (Bičevskis, M. Redlihs, 37.), 3:1 Thomas (Anderson, Palushaj, 48.), 3:2 Bičevskis (M. Redlihs, 48.)

Trećine: 1:0, 1:1, 1:1

Isključenja: Medveščak 12 min., Dinamo Riga 8 min.

>>Trener Medveščaka: Ne razmišljam o otkazu, bit ćemo bolji

Komentara 1

FU
FULL
16:09 04.10.2014.

Sreća naša, što je Dinamo Riga ove godine slabiji od prošle, da je isti?, znao bi se pobjednik od početka; ovako od sva tri moguća znaka, spretno i sretno smo došli do tri boda i fiksa 1. I dalje su prisutni isti problemi; u dvoboju s nešto lakšim protivnikom došli smo do zasluženih tri boda a za dalje će se pokazati ili napredak ili opet jedno te isto. Hrabro dalje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije