Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPINA F LIGE PRVAKA

Vukojeviću 90 minuta u porazu na Nou Campu

Barcelona
AFP
29.09.2009.
u 22:53

Europski nogometni prvak Barcelona došla je do prve pobjede ove sezone u Ligi prvaka. U 2. kolu skupine F rutinski je srušila kijevski Dinamo s 2-0.

Mnogima je još u sjećanju visoka pobjeda Kijevljana na Camp Nou prije 12 godina. Ukrajinci su tada šokirali Katalonce s 4-0, uz tri gola Andrija Ševčenka. Danas je situacija, međutim, znatno drugačija. Barcelona je vladar europskog nogometa, a Ševčenko, koji je i u utorak bio na terenu u dresu Dinama, daleko je od svojih najboljih dana.

Guardiolina je momčad povela u 26. minuti. Andres Iniesta je gurnuo loptu Lionelu Messiju koji je s desne strane ušao u kazneni prostor, prošao između dvojice Dinamovih igrača i lijevom nogom pogodio bliži kut vratara Oleksandra Šovkovskog.

Konačnih je 2-0 postavio Pedro Rodriguez u 76. minuti nakon dodavanja Zlatana Ibrahimovića. O dominaciji Barcelone svjedoči i broj udaraca unutar okvira gola. Domaća ih je momčad imala 11, dok gosti nijednom nisu ugrozili vrata Victora Valdesa.

Za Dinamo je svih 90 minuta odigrao hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, dok Gorana Sablića nije bilo u sastavu.

Interu bod u Kazanu     
Nogometaši Intera ni u drugoj utakmici ovosezonske Lige prvaka nisu uspjeli doći do prve pobjede. Štoviše, mogu biti zadovoljni s konačnih 1-1 protiv Rubina u Kazanu.

Ruski je prvak poveo već u 11. minuti nakon što je Alejandro Dominguez uzeo loptu na 40 metara od gola, usprintao u šesnaesterac bez da ga je itko od obrambenih igrača Intera uspio zaustaviti, i zakucao loptu iza nemoćnog vratara Julija Cesara.

Sjajni je Argentinac na taj način došao do desete uzastopne utakmice u kojoj je bio strijelac. Rusi ipak nisu uspjeli zadržati prednost do poluvremena. U 27. je minuti Maicon nabacio s desne strane, a obrana domaće momčadi je zaboravila na Dejana Stankovića koji je neometan glavom matirao Sergeja Rižikova.

Rubin je u drugom poluvremenu bio bolja momčad, posebno nakon što je drugi žuti karton u 60. minuti zaradio Mario Balotelli. Pola sata brojčane nadmoći nogometaši Kurbana Berdjeva ipak nisu znali iskoristiti unatoč dobrom pokušaju Aleksandra Buharova i stativi Sergeja Semaka.

Naš Stjepan Tomas ponovno nije bio u kadru domaće momčadi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije