Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA MAĐARSKU

Vraćaju se rukometaši: Červar okuplja reprezentaciju nakon 10 mjeseci

Lino Červar
Luka Stanzl/Pixsell
02.11.2020.
u 15:11

– Bit ćemo puno pametniji kada se danas dečki okupe i kada vidimo kakva je situacija s testovima svakog igrača – istaknuo je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Rukometaši hrvatske reprezentacije danas će se okupiti nakon deset mjeseci koliko je prošlo od finala Europskog prvenstva u kojem su izgubili od Španjolske. Kada je u ožujku stao cijeli sport u Europi, odgođene su kvalifikacije za Olimpijske igre, a potom i same Igre. U ovom je terminu naša reprezentacija trebala igrati dva susreta EHF Europskog kupa, a igrat će samo jednu. Naime, Slovačka je morala odgoditi gostovanje u Hrvatskoj jer je u toj zemlji sport opet stao zbog pandemije. Tako bi Hrvatska trebala igrati samo susret s Mađarima koji je na rasporedu 7. studenog u Osijeku. No, veliko je pitanje hoće li i do tog susreta doći jer je situacija s COVID-om daleko do idealne. Povrh svega, osječka dvorana Gradski vrt mogla bi ovih dana postati bolnica, baš kao i zagrebačka Arena.

– Bit ćemo puno pametniji kada se danas dečki okupe i kada vidimo kakva je situacija s testovima svakog igrača – istaknuo je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

S popisa su zbog koronavirusa otpali već Ivan Pešić (s Meškovom u izolaciji), David Mandić, Josip Božić Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Matej Ašanin (s PPD Zagrebom u izolaciji), Ivan Čupić, Josip Vekić (s Vardarom u izolaciji) i Mate Šunjić (s Ivryjem u izolaciji). Umjesto njih bi se na današnjem okupljanju trebali pojaviti rukometaši našičkog Nexea Fran Mileta, Moreno Car i Ivan Vida te Lovro Mihić iz poljske Wisle.

Bez obzira na izostanke, Červar će imati za Mađarsku na raspolaganju udarne igrače – Luku Cindrića (Barcelona), Domagoja Duvnjaka (Kiel), Igora Karačića (Kielce), Manuela Štrleka /Veszprem), Marina Šegu (Montpellier), Željka Musu (Magdeburg), Marina Marića (Melsungen), Marka Mamića (Leipzig)...

Prvi trening reprezentacije bit će danas u 18 sati. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije