Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER VELESLALOM

Vonn slavila u St. Moritzu

Lindsey Vonn
AFP
31.01.2010.
u 12:20

U napetom super veleslalomu, utrci Svjetskog kupa za skijašice koji je vožen u nedjelju u švicarskom St. Moritzu, pobijedila je američka skijašica Lindsey Vonn.

Dan ranije je Vonn propustila priliku da i dalje ostane savršena u spustu. Do subote je, naime, dobila svih pet spust utrka, ali je tom prilikom bila peta.

Propušteno je nadoknadila u super veleslalomu, makar se iza njenih leđa stvorila ogromna gužva. Dovoljno je reći da je najboljih pet skijašica bilo skupljeno u samo 23 stotinke, dok se najboljih petnaest uguralo u samo jednu sekundu.

Drugo mjesto su, iza Vonn, zauzele Austrijanka Andrea Fischbacher i Francuskinja Marie Marchand-Arvier, dok je novi dobar plasman (peto mjesto) upisala najbolja slovenska skijašica Tina Maze. Recimo da je Anja Pärson ispala tijekom vožnje, dok je Maria Riesch zauzela jedanaesto mjesto.

U ukupnom redoslijedu je ovim Vonn povećala razliku u odnosu na Riesch. Vonn ima 1311 bodova, a Riesch 1174. To su jedine dvije skijašice koje su zasad prekoračile brojku od 1000 bodova.

U redoslijedu super veleslaloma Vonn je također prva sa 440 bodova. Na drugom mjestu je Švicarka Sutter sa točno dvostruko manje bodova (220).

St. Moritz, super G:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1:01.77

2. Andrea Fischbacher (Aut) +0.17

2. Marie Marchand-Arvier (Fra) +0.17

4. Fabienne Suter (Švi) +0.21

5. Tina Maze (Slo) +0.23

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1311

2. Maria Riesch (Njem) 1174

3. Anja Pärson (Šve) 886

4. Kathrin Zettel (Aut) 829

5. Tina Maze (Slo) 701

...

44. Ana Jelušić (Hrv) 130

...

85. Nika Fleiss (Hrv) 36

...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije