Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gina Lückenkemper

Volim Picassa i odbila sam Playboy

Gina Lückenkemper
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
08.08.2018.
u 10:43

Samo je šest Njemica u povijesti trčalo brže od nje, a svih šest, što je kasnije bilo i potvrđeno, bilo je dopingirano

Gina Lückenkemper nova je nada njemačkog sprinta. Bržu djevojku od nje na 100 metara Njemačka nije imala još tamo od 1990. godine kada je europska prvakinja bila Karin Krabbe.

A Njemačka je uvijek imala dobre sprinterice. Sjetimo se samo Petre Vogt, Renate Stecker, Marlies Goehr i Karin Krabbe. Sve su to bile svjetske zvijezde.

Počela na 5000 metara

Njemačka je posljednju medalju na 100 metara na Europskom prvenstvu osvojila 2010. godine kada je Verena Sailer bila zlatna. Zanimljivo je da je Gina prva Njemica koja je nakon 26 godina trčala 100 metara za manje od 11 sekundi – 10.95. Dogodilo se to prije dvije godine.

Samo je šest Njemica u povijesti trčalo brže od nje, a svih šest, što je kasnije bilo i potvrđeno, bilo je dopingirano.

– Kada sam počela trenirati atletiku, prvo sam trenirala na 5000 metara. Potom sam se okušala u skoku u vis, da bih se 2011. prebacila na sprint – rekla je Gina koja je pozornost privukla osvajanjem europskog juniorskog naslova na 100 metara 2015. godine.

U siječnju ove godine promijenila je klub. Iz Dortmunda je prešla u Leverkusen.

– Ha-ha. Nemojte misliti da sam prešla za neki velik novac. Da je riječ o nogometu, to bi onda bio pravi posao. U atletici se ne vrti takav novac kao, primjerice, u Bundesligi. Ali i dalje ću ostati navijačica Borussije iz Dortmunda – rekla je 21-godišnja plavuša koju na Instagramu prati 90.000 ljudi.

Gina Lückenkemper
1/10

– Bez obzira na to koliko si uspješan u sportu, važno je da si aktivan na društvenim mrežama. Nakon mog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Londonu prošle godine pojavilo se 20.000 novih sljedbenika na Instagramu. I nijedan nije otišao što je za mene velika stvar. Naravno da me danas prepoznaju na ulici i u dućanu. Ljudi mi prilaze, žele razgovarati. Jednom prilikom kupovala sam čips. Da, da, i sportaši vole jesti grickalice. Vidjela sam da me jedan gospodin promatra. I tako desetak minuta. Onda je došla njegova supruga i rekla: “Da, to je ona, Gina.” Naravno da smo napravili selfi – istaknula je studentica poslovne psihologije.

Ne uzimam ni lijekove

Smeta li joj velika medijska pažnja?

– Naravno da prevelika medijska pažnja može biti veliko opterećenje. Ali dobro se nosim s time. Ne znam, možda je moj problem što izravno kažem sve što mislim pa mediji to iskoriste za bombastične naslove. Morala sam, primjerice, reagirati kada nacionalno prvenstvo u Nürnbergu nije prenosila nijedna televizija, nije se nigdje mogao gledati čak ni live streaming. To nije bilo u redu jer mislim da je atletika u Njemačkoj popularan sport i da gledatelji imaju pravo gledati ono što vole, a nisu mogli – istaknula je.

Uz atletiku velika su joj strast konji.

– Najdraži mi je Picasso. Na Instagramu je 90 posto mojih slika s konjima – istaknula je.

>>Pogledajte ispovijest Blanke Vlašić

Nije tajna da joj je Playboy nudio velik novac...

– Naravno da sam odbila. Dovoljno je što sam oskudno odjevena dok trčim – rekla je Gina koja dan počinje buđenjem u 7.30 sati. – Ali ne mogu ustati iz kreveta do osam. Ponekad se probudim u pet kada imam najavu da dolazi doping-kontrola u stan u šest. Ne, nemam problem s dopingom Ja sam za čisti sport i ne uzimam nikad baš nijedan lijek – zaključila je Gina.

Ključne riječi

Komentara 1

GR
grodar
12:29 08.08.2018.

ili oni tebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije